您好,欢迎来到五一七教育网。
搜索
您的当前位置:首页大学英语B4

大学英语B4

来源:五一七教育网
大学英语B4

一、交际英语

1、--Nice day, ________? --Yes, it is. A:is it B:isn't it C:what's it D:isn't that 答案: B

解析:B表示反问。

2、- Excuse me, could you help to find my son? - _______

A:Certainly. B:Why? C:No, I can't. D:Where is he? 答案: A

解析:答应提供帮助。 3、-- Must I take a taxi?

-- No, you ________ . You can take my car. A:had better to B:don't C:must not D:don't have to 答案: D 解析:没有必要。 4、- How are you, Bob? - _______ A:How are you? B:I'm fine. Thank you. C:How do you do? D:Nice to meet you.

答案: B

解析:回复问好用语。 5、- Hello, I'm Harry Potter.

- Hello, my name is Charles Green, but ______. A:call my Charles B:call me at Charles C:call me Charles D:call Charles me 答案: C

解析:英式名在前,姓氏在后。 二、阅读理解

1、 Taking away a city's rubbish is a big job. Every day trucks come into a city to collect it. Most rubbish is made up of things we can't eat or use. If we kept these things, we would soon have a mountain of rubbish.

In some cities the rubbish is collected and taken outside the city to a dump. Often the city dump is placed where the ground is low or there is a big hole. The kitchen rubbish is broken into small pieces and sent into the sewage(污水,排水)system. The sewage system takes away the used water from toilets, bathtubs and other places.

To keep mice and flies away, some earth is used to cover the newly dumped rubbish. Later, grass may be planted on the rubbish-filled land. Finally, a house or a school may be built there, and then you'd never know that this had once been an old rubbish dump.

In other cities the rubbish is burnt in special places. The fire burns everything except the metal.Sometimes the metal can be used again in factories where things are made of metal. The food parts of rubbish are put in special piles where they slowly change into something called humus(腐殖质), which looks like black earth. It is rich with the kinds of things that feed plants and help make them grow.

(1)、You can most probably read this kind of passage in a telephone book. A:T B:F 答案: B

解析:文章讲述的是城市垃圾的处理,不可能是电话本里的内容。

(2)、The main idea of the passage is to tell people to take useful things out of rubbish.

A:T B:F 答案: B

解析:文章讲述的是城市垃圾的处理,不是如何利用垃圾中的可利用部分。 (3)、The underlined word \"sewage\" in the second paragraph means laundry. A:T B:F 答案: B

解析:sewage污水,不是laundry洗衣间。

(4)、According to the passage, the food parts of rubbish can be used again to feed plants. A:T B:F 答案: A

解析:最后一段给出了答案,食物残余是有营养的,可以供养植被。 (5)、We should take care of a used metal box by reusing and recycling it. A:T B:F 答案: A

解析:金属类垃圾可以回收利用。

2、 Places to stay in Britain are as varied as the places you visit. Whatever your budget is the choice -from basic barn to small hotel, from tiny cottage to grand castle - is all part of fun. Hostels

Cheap, good-value hostels are aimed at all types of like-minded travelers, who prefer value over luxury and you don't have to be young or single to use them. Britain's independent hostels and backpackers hostels also offer a great welcome. Facilities and prices vary, especially in rural areas, where some hostels are a little more than a bunkhouse (临时住房) while others are remarkably comfortable - almost like bargain hotels. Youth Hotels

Founded many years ago to \"help all, especially young people of limited means, to a greater knowledge, love and care of the countryside\21st century. The network of 230 hotels is a perfect gateway for exploring Britain's towns and countryside.

B&Bs

The B&B (bed and breakfast) is a Great British institution, In essence you get a room in somebody's house, and small B&Bs may only have one guest room, so you'll really feel like part of the family. Larger B&Bs may have four or five rooms and more facilities, but just as warm as a welcome.

In country areas your B&B might be in a village or an isolated farm surrounded by fields. Prices reflect facilities: and usually run from around £12 to £20 per person. City B&Bs charge about £25 to £30 per person, although they're often cheaper as you go further out to the suburbs. Pubs & Inns

As well as selling drinks and meals, Britain's pubs and inns sometimes offer B&B, particularly in country areas. Staying a night or two can be great fun and puts you at the heart of the local community.

Rates range from around £15 to £25 per person. Pubs are more likely to have single rooms. (1)、In this passage the author mainly ________. A:tells us where to stay while visiting Britain B:advises readers to pay a visit to Britain

C:introduces the wonderful public services in Britain D:gives us some information about British life 答案:A

解析:文章主要讲述的就是英国的各类型旅馆。 (2)、________ are mainly built for young visitors. A:Pubs & Inns B:Youth Hotels C:Hostels D:B&Bs 答案:B

解析:青年旅馆主要是招待年轻游客的。

(3)、If you travel alone and want to know better about family life in Britain, you'd better stay in ________. A:Pubs & Inns B:Youth Hotels C:Hostels D:B&Bs

答案:D

解析:参考B&B的介绍,可知适合单身还想了解英国家庭的游客。

(4)、If you are interested in travelling with your friends but only with limited means, where is the better place for you to stay? _________. A:Pubs & Inns B:Youth Hotels C:Hostels D:B&Bs 答案:C

解析:Hostels的特点就是实惠,所以是和朋友们一起选择的理想旅馆。

(5)、Which of the following is NOT true according to the last part of the passage? __________ A:Pubs and inns usually provide visitors bed and breakfast. B:all pubs and inns offer visitors bed and breakfast. C:Pubs and inns charge a visitor £25 at the most.

D:If you want a single room, you are more likely to get one in pubs. 答案:B

解析:文章说了只是乡村的sometimes有时候供应,并不是所有的都会提供。B错误。 三、词汇与语法

1、The young lady coming over to us _____ our English teacher; the way she walks tells us that! A:must be B:can be C:would be D:could be 答案: A

解析:A一定是,从后半句可判断我们很确定就是她。 2、I won't be free ________ I finish this work. A:after B:until C:but D:when 答案: B

解析:not…until..直到…固定搭配。

3、Measles(麻疹) ________ a long time to get over. A:spend B:spends C:take D:takes 答案: D

解析:take some time to do sth. 做某事需要花费多少时间。固定动词搭配。 4、Tom was watching TV when someone______. A:comes B:come C:came D:has come 答案: C

解析:主句是过去进行时,可知时间是过去。故选C。 5、What we need ______good textbooks. A:is B:are C:have D:has 答案: A

解析:what we need表单数,我们需要的是好的教科书。 四、完型填空

Many Chinese students don't pay much attention to spoken English at school. They think it necessary to practice speaking English in class. Here is a story to show you how important it is to speak the English language 1 in everyday life.

A foreigner once got hungry and went into a restaurant in London. He sat down at a table. When the waiter came, he opened his mouth, put his fingers 2 it and took them out again in order to express that he wanted something to eat for he could not speak English.

The waiter soon brought a cup of tea. The man shook his head. The waiter then took away the tea and brought a cup of coffee. The man again shook his head. The man tried again and again, but he wasn't able to make 3 understood. Finally another man came in. He spoke English clearly and

fluently. In a few minutes, there was a large plate of meat and vegetables on the table 4 him. So you see a man often goes hungry if he doesn't 5 a foreign language. (1)、 A:into B:freely C:before D:himself E:master 答案: B

解析:自由地说英语。 (2)、 A:into B:freely C:before D:himself E:master 答案: A

解析:put…into…动词搭配,把…放进…。 (3)、 A:into B:freely C:before D:himself E:master 答案: D

解析:make sb understood。使自己被人理解。 (4)、 A:into B:freely C:before D:himself E:master

答案: C 解析:在…前面。 (5)、 A:into B:freely C:before D:himself E:master 答案: E 解析:master掌握。

五、英译汉

(1)、They thought that there must be something wrong with their TV set. 译文:他们认为电视机一定出了毛病了。

(2)、You and your team can discover the answers to problems together. 译文:你和你的团队可一起找到问题的答案。 (3)、He is always very active in student activities. 译文:他在学生活动中一直很积极。 (4)、Life is meaningless without a purpose. 译文:没有目标的生活是毫无意义的。 六、写作

Instructions:建议你在30分钟内,根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

1.电视的优点; 2.电视的缺点。

Television

Television plays an important part in our daily life. on the one hand, it provides us news both at home and abroad. We can get to know many things happening around the world. It can also bring us much pleasure. Programs of television make us relaxed and forget unhappy things. On the other hand, television can have bad effects on us. It does great to our eyesight and study. So we should spend less time on television. Besides, we students should not watch programs that are not suitable for students. Otherwise, we will be badly affected by television. In a word, we should make good use of television

and use it properly

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 517ttc.cn 版权所有 赣ICP备2024042791号-8

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务