您好,欢迎来到五一七教育网。
搜索
您的当前位置:首页高一英语上学期第二次阶段考试试题(含解析)

高一英语上学期第二次阶段考试试题(含解析)

来源:五一七教育网
 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第Ⅰ卷1 至 8页,第Ⅱ卷 9至10页。 满分150分。考试时间120分钟。 第一部分 听力理解(共两节,满分30分)

第一节(共5小题;每小题l. 5分,满分7. 5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What time is it now? A. 7:00.

B. 7:30.

C. 8:00.

2. What will the woman probably do next?

A. Call her neighbours. B. Put out the fire. C. Call the fire department. 3. What was the weather like?

A. Rainy. B. Cloudy. C. Snowy. 4. What might be the matter with the man on the ground?

A. He has a headache. B. He has a car accident. C. He has a heart trouble.

5. What can we know about the two speakers?

A. They lost their way. B. They took the wrong bus. C. They can’t find their map.

第二节 (共l5小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。 听第6段材料,回答第6至7题。 6. What does the woman probably do? A. A telephonist.

B. A secretary.

C. A shop assistant.

7. Where is the man calling from?

A. 010-926-6636. B. 010-992-6636. C. 010-992-6366. 听第7段材料,回答第8至9题。

8. What did Mrs. Baker plan to do probably? A. Have a walk.

B. Walk her dog.

C. Throw her rubbish.

9. How did Mrs. Baker succeed in getting rid of the young man? A. She ran home very quickly. B. She hit him on the head.

- 1 -

C. She turned to the man for help. 听第8段材料,回答第10至12题。

10. What does the woman complain about?

A. The weather. B. The noise. C. The traffic. 11. Why isn’t the woman satisfied with her living conditions?

A. The flat is too old. B. The flat is too dirty. C. The flat is overcrowded. 12. What is the woman going to do next year?

A. Move house. B. Change her job. C. Buy a new car. 听第9段材料,回答第13至16题。

13. Where did the man know that the shopping centre has some good things? A. From the newspaper. B. From radio. C. From TV. 14. What do we know about the man?

A. He is heavier than before. B. He likes a cotton suit. C. He wants a casual suit.

15. What colour suit does the man most probably choose? A. Yellow.

B. White. C. Black.

16. What else does the woman suggest to the man? A. Belts. B. Ties. C. Shoes. 听第10段材料,回答第17至20题。

17. Which part of the city was hit by storms?

A. The middle part. B. The eastern part. C. The western part. 18. What caused the cars in Main Street to be damaged?

A. A severe accident. B. A big tree. C. The floodwater. 19. What happened in White Street?

A. A car park was flooded. B. Some big trees were uprooted. C. Some basketball players were hurt seriously. 20. What will the weather most probably be like tomorrow?

A. It will rain. B. It will be cloudy. C. It will be clear. 第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分) 第一节(共15小题; 每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

A

On a freezing cold day, a couple had to move into a small apartment because of their

- 2 -

failure in business. The husband worked day and night to support the family but with no care of his wife. So she thought, “He doesn't love me any more. He just cares about his business ...not me”.

One day, she was about to take a shower when he stopped her at the door, “Let me take it first, okay?”“Why not me first?” she asked. “I am tired, honey, you take it later, okay?”She was entirely unhappy.

One day, she found nothing to do and turned on his computer. A few words came into her sight. Reading them, she burst into tears. It was his diary:

Today, I was quite sad. She asked me why I was always taking the shower first, and I said to her, “I was exhausted”. She was unhappy. In her mind, I treated her not as well as usual, but what could I do? I was not as rich as before! We moved to the small apartment, and there was only one shower in the bathroom. It was so cold to take a shower in such a cold winter. But I found that if one person took the shower first, the room could get a little warmer. So every day I rushed to the bathroom first. I was thinking that, when she took the shower, the room would get warmer, even if it was only 1℃.

Now I cannot give her a comfortable life, take her to good restaurants, or buy expensive dresses for her, but at least, I can give her 1℃ love. 21. Why did the couple move to the small apartment? A. Both of them were out of work. B. They wanted to live a better life.

C. The man could take better care of his business. D. They were too poor to live in the former house.

22. Which of the following can replace the underlined word “exhausted”? A. Devoted. B. Worried. C. Tired. D. Injured. 23. What can be inferred from the passage? A. They would live a richer life soon. B. The woman misunderstood her husband. C. The man would care less about his business. D. The woman would get angry after reading the diary.

- 3 -

专业的教育资料 24. What's the best title of the passage?

A.A Love Story B.1℃ Love C.A Suffering Couple D. Fight for the Bathroom 【答案】 21.D 22.B 23.C 24.C 【解析】

23.C细节推断题。根据第四段提到But I found that if one person took the shower first, the room could get a little warmer. So every day I rushed to the bathroom first. I was thinking that, when she took the shower, the room would get warmer, even if it was only 1℃.丈夫为了让妻子洗澡时,屋子里的温度能高些,感受温暖,才决定自己先洗澡,妻子还以为丈夫不体贴自己,故选C。

24.C主旨大意题。这篇短文记述了一对赔偿的夫妇,丈夫因为忙于工作,而缺少了对妻子的关爱,让自己觉得丈夫不再爱他。在一天洗澡时。因为丈夫抢着先洗澡。更让妻子很伤心。后来妻子在丈夫的日记中发现了丈夫为什么要求先洗澡的原因,为了让妻子洗澡时,屋子里的温度能高些,让妻子感到暖和些,故选C。 【学法指导】 间接信息题

做这类题目时,考生需要对原文信息进行加工处理,然后再进行进一步的推理或鉴别,这是介于事实细节题和推理判断题之间的一种题型,对考生来说有一定难度。22.B细节理解题。

- 4 -

根据第二段提到“Why not me first?” she asked. “I am tired, honey, you take it later, okay?”She was entirely unhappy.为什么不让我洗洗呢?妻子问,我很累。亲爱的你一会儿在洗吧,妻子就不高兴了,而exhausted。正是丈夫的日记中提到当天的情况。故选B。 考点:考查日常生活类阅读

B

China is known as a state of manners and ceremony (礼节). Many proverbs have been passed down from generation to generation eg. “Polite behavior costs nothing” or “Showing respect demands reciprocity (相互)” and so on. For instance, there is an interesting short story. Once upon a time, a man went on a long tour to visit his friend with a swan as a gift. But it escaped from the cage on the way. Though he tried hard, he got hold of nothing but a feather (羽毛). Instead of returning home, he continued his journey with the swan feather. When his friend received this unexpected gift, he was deeply moved. And the saying “The gift is nothing much, but it’s the thought that counts” was spread far and wide.

Chinese used to cup one hand in the other before the chest as a greeting. This tradition has a history of more than 2, 000 years and nowadays it is seldom used except in the Spring Festival. And shaking hands is more popular on some formal occasions. Bowing, as to show respect to the higher level, is often used by the lower like subordinates (下级), students, and attendants. But at present Chinese youngsters prefer to simply nod as a greeting. To some degree this development shows the ever-increasing paces of modern life.

It is common social practice to introduce the junior to the senior, or the familiar to the unfamiliar. When you start a talk with a stranger, the topics such as weather, food, or hobbies may be good choices to break the ice. For a man, a chat about current affairs, sports, stock market or his job can usually go on smoothly. Similar to Western customs, you should be careful to ask a woman private questions. However, relaxing talks about her job or family life will never put you into danger. She is usually glad to offer you some advice on how to cook Chinese food or get used to local life. Things will be quite different when you’ve gotten to know them. Though Chinese are said to be implicit (含蓄的), they are actually humorous enough to be pleased about the jokes of Americans.

25. The author tells the story in the first paragraph in order to ______. A. make fun of the stupid person

- 5 -

专业的教育资料 B. explain the meaning of a Chinese saying C. show Chinese like valuable gifts very much D. show Chinese value polite behavior greatly

26. In Paragraph 2, the author mainly wants to introduce ______.

A. the Chinese body language B. the traditional Chinese manners C. the development of Chinese manners D. the way the lower show respect to the higher

27. Which of the following picture shows the gesture mentioned at the beginning of Paragraph 2?

28. The passage is mainly about ________. A. Chinese proverbs B. Chinese humour C. Chinese manners 25.D 26.C 27.A 28.C 【解析】

D. Chinese body languages【答案】

26.C推理判断题。纵观第二段,再根据第二段最后一句To some degree this development shows the ever-increasing paces of modern life. 在某种程度上,这一发展表明了现代人的不断增长的步伐。可知在介绍中国礼仪的发展。故选C。

27.A细节理解题。根据第二段第一句Chinese used to cup one hand in the other before

- 6 -

the chest as a greeting. 中国人习惯于把一只手放在另一只手放在胸前,作为一种问候。根据句意可知A图符合题意。

28.C主旨大意题。根据文章第一句China is known as a state of manners and ceremony (礼节). 中国是一个以礼仪和仪式而文明的国家。纵观全文,都在讲关于中国的礼仪。故选C。 考点:考查说明文阅读

C

Cheating can happen in a lot of different ways. When people cheat, it’s not fair to other people, like the kids who studied for the test or who the true winners of a game were.

Many people like the action of cheating. It makes difficult things seem easy, like getting all the right answers on the test. But it doesn’t solve the problem of not knowing the material and it won’t help on the next test---unless the person cheats again.

People lose respect for cheaters and think less of them. The cheaters themselves may feel bad because they know they are not really earning that good grade. And, if they get caught cheating, they will be in trouble at school, and may be at home, too. Some kids cheat because they’re busy or lazy and they want to get good grades without spending time studying. Other kids might feel like they can’t pass the test without cheating. Even when there seems to be a good reason for cheating, cheating isn’t a good idea.

If you were sick or upset about something the night before the day and couldn’t study, it would be better to talk with the teacher about this. And if you don’t have enough time to study for a test because of swim practice, you need to talk with you parents about how to balance swimming and school.

A kid who thinks cheating is the only way to pass a test needs to talk with the teacher and his or her parents so they can find some solutions(解决办法) together. Talking about these problems and working them out will feel better than cheating. 29. The author thinks that when kids cheat in class, ______.

A. it is unfair to other people. B. it does harm to their health. C. teachers should punish them. D. teachers shouldn’t stop them at once. 30. Some students like cheating mainly because______. A. the material in the test is very difficult.

- 7 -

专业的教育资料 B. they want to do better than the others. C. cheating can make hard things seem very easy. D. they have little time to study their lessons. 31. The fourth paragraph mainly tells us______.

A. some kids can’t pass the test without cheating B. why kids cheat in the test.

C. cheating isn’t a good idea. D. some kids don’t spend the time studying.

32. We can learn from the passage _______. A cheaters are often thought highly of B people show no respect for those who cheat. C parents whose kids cheat are often in trouble. D kids cheat in the test because of swim practice. 【答案】 29.A 30.C 31.B 32.B

31.B 段落大意题。根据本段Some kids cheat because they’re busy or lazy and they want to get good grades without spending time studying. Other kids might feel like they can’t pass the test without cheating, even when there seems to be a good reason for cheating, cheating isn’t a good idea.可知主要解释的是人们喜欢作弊的原因。故B正确。

32.B细节题。根据文章第三段People lose respect for cheaters and think less of them. 可知那些作弊的人会失去人们对他的尊敬。故B正确。

- 8 -

【名师点评】本文主要讲述的就是社会中存在的欺骗和作弊的现象,分析了原因并阐明了可能的结果。本文所设试题主要考察细节查找,对于文章中的细节题,要注意文本内容的理解。关键是找出原文的根据,认真核查题支和原文的异同,常犯错误有:绝对化语言,范围扩大或缩小,以偏概全,张冠李戴等。带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。 考点:考查社会现象类阅读

D

Opening week specials at Munchies Food Hall. At the corner of Green and Brown Streets in the city Monday 7 of January until Sunday 13rd of January 2008 Feast until you’re full! Come down to Monetizes time week to enjoy the special dishes on offer at all of our food outlets. Order from the following: ●Succulent chicken rice ●spicy stays beef ●Delicious noodle dishes ●plump pork chips ●seafood specialties ●crunchy vegetables ●sweet tropical fruit 10% discount (折扣) on all orders above $20.00 Halal food is available at the stall Malay Mood Heaven Win Prizes and Gifts! ● Spend $20.00 or more and win instant prizes from our lucky draw box. ● Collect a free party balloon and whistle for each young diner. ● Enjoy a free meal if you are the first customer of the day at any of our stalls. ● Win a holiday to Western Australia. A free raffle ticket is given with every receipt. Just fill in your information and place your entry in the box provided. Winner to be announced in The strait Times on the 15 of January. Join in the Fun! Between 7:00 pm and 8:00 pm each evening until the 15 of January, your favorite Channel 3 television actors and singers will entertain you: ●May Lee ●Jackie Chen ●Kim Yap ●Kamal Autograph sessions will follow each performance! And who will be our extra special mystery star? Come down on Saturday at noon to find out. 33. Munchies Food Hall does NOT sell ______.

- 9 -

ththth专业的教育资料 A. lamb B. beef C. pork D. chicken 34. The prices at Munchies are ______.

A. lower than usual B. bargain prices for the opening C. lower for two people D. lower if you spend $21.00

35. I will find out who has won the top to Western Australia when I ______. A. watch Channel 3 television B. come down to Munchies at moon

C. read The Straits Times on the 15 of January D. attend the lucky draw at Munchies Food Hall 【答案】 33.A 34.D 35.C

th

【名师点睛】 关于广告类阅读

纵观全国各地的高考试题,每年阅读中必有一篇广告类的文章,这是因为广告英语与普通英语虽存在许多差异,但又与人们日常生活密切相关,应用性很强。此类阅读题可以很好地考查学生提取信息、处理信息的能力。34.D细节推断题。从第三段Win Prizes and Gifts! Spend $20.00 or more and win instant prizes from our lucky draw box. 可知选D。 考点:考查广告类阅读

第二节(共5小题; 每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How successful leaders spent their teenage years

I don’t think I have ever before been compared with Bill Gates, Steve Jobs, etc.

- 10 -

36 But for what it is worth, I’ll give you some traits that I think are common among most of these people. Reading

Read a wide variety of books and articles that stretch your imagination. Don’t just read easy books (like Harry Potter). 37 Those difficult texts can really stretch your mind.

Because most of the people mentioned grew up in a different era, they spent a big portion of their time just reading the encyclopedia (百科全书). Many of them would eventually read every encyclopedia volume letter. These people had a strong need to learn new things. Play-acting

At an early age, most of these people spent more time play-acting than others. Very few of these people spent their time playing organized sports---they instead were in their bedroom, backyard, or nearby park playing by themselves. 38 Experimenting

It is amazing how many successful people lit things on fire, blew things up, caught and studied bugs, built bird nests, and more. 39 And they were the ones in charge of the experiment.

Creating vs. Consuming (消费)

Watching wonderful movies, listening to music, etc. are all great ways to spend time. 40

Most of these successful people spent a large percentage of their time creating. They were building things, starting things, etc. This is really important. A. Read things that challenge your thought. B. Today it is harder to spend time creating. C. They were letting their imagination run wild. D. They were building, creating, viewing, and observing. E. But they are passive --- these are consuming functions. F. Most of these people had parents that asked them to read less. G. I am nowhere near as successful as most of the people on this list. 【答案】 36.G 37.A

- 11 -

专业的教育资料 38.C 39D 40.E

39D 由小标题Experimenting以及列举成功人士喜欢做的实验lit things on fire,blew things up,caught and studied i bugs …可知,D项中的 building,creating,viewing,and observing都是实验中的操作过程。故选D。

40.E 由小标题 Creating vs. consuming以及列举成功人士用大量的时间创造发明可知,看电影、听音乐都是被动地消耗时间。故选E。 【学法指导】

空格前后内容的仔细对比,推出正确选项。做题时一定不要脱离语境。37.A 由 Don’t just read easy books 和 Those difficult texts can really stretch your mind的对比可知,A项中的things that challenge your thought 指 Those difficult texts。故选A。 考点:考查信息匹配

第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分) 第一节 完形填空(共20小题;每小题l.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I have great memories of the time I spent with my family. But I also have a few 41 memories . The biggest bad memory is of experiencing an earthquake.

The earthquake happened in my hometown in California when I was fifteen. I’ll never 42 where I was when the big noises and shaking began. I was in my room reading a 43 in my textbook for an English test. I felt my bed was 44 . The noises

- 12 -

got bigger and bigger. I left my room and went in search of my family to 45 what was going on. I was sure that someone was working on our house and that the shaking would come to a(n) 46 soon. But I was wrong. An earthquake had just 47 my town.

To make a long 48 short, the earthquake we lived 49 was one of the most serious ones that California has ever experienced. In fact, nearly a thousand people 50 their lives that day and in the days that 51 . Many homes and buildings were 52 in it. My family was 53 enough to get out of our house before the earthquake 54 destroyed it. We 55 it to settle in a neighboring town. How lucky we were!

I’ll never forget the way the earthquake 56 my dad. He moved our family from California within a month 57 he was determined to make a safer life for us. He didn’t think he was doing his job of protecting us by 58 to stay in a place where an earthquake could strike again 59 any time. I’ll never forget that earthquake and the way it changed our 60 .

41.A. latest B. unpleasant C. strange D. wonderful 42. A. recognize B. repeat C. forget D. know 43.A. movie B. plan C. program D. passage 44.A. changing B. increasing C. breaking D. moving 45.A. find out B. make up C. pick up D. look for 46.A. corner B. end C. point D. agreement 47.A. stuck B. beaten C. struck D. happened 48.A. thing B. sentence C. word D. story 49.A. with B. on C. through D. over

50.A. improved B. lost C. saved D. loss 51.A. following B. followed C. follow D. to follow 52.A. trapped B. examined C. built D. destroyed 53.A. unfortunate B. sad C. fortunate D. clever 54.A. completely B. hardly C. exactly D. gradually 55.A. succeeded B. managed C. made D. did 56.A. shocked B. changed C. killed D. touched

- 13 -

专业的教育资料 57.A. if B. because C. so D. unless 58.A. paying B. begging C. disagreeing D. choosing 59.A. at B. in C. for D. on 【答案】 41.B 42.C 43.D 44.D 45.A 46.B 47.C 48.D 49.C 50.B 51.B 52.D 53.C 54.A 55.C 56.A 57.B 58.D 59.A 60.B

- 14 -

45.A考查动词短语。A. find out查出,弄清楚;B. make up组成,编造;C. pick up挑选;D. look for寻找。我离开房间,去找我的家人,弄清楚发生什么了。故选A。 46.B考查名词。A. corner角落;B. end结束;C. point要点;D. agreement同意。我确信有人在我们的房上,摇动很快就结束了。come to an end结束,故选B。

47.C考查动词。 A. stuck粘贴; 张贴; 插入;B. beaten打败;C. struck袭击,攻击,罢(工、课等),撞;D. happened发生。但是我想错了,地震袭击了我的城镇。故选C。 48.D考查名词。A. thing事情;B. sentence句子;C. word单词;D. story故事。长话短说。故选D。

49.C考查介词。句意:我们经历的这次地震是加利福尼亚州有史以来最大的地震之一。live through经历过,经历…而未死。故选C。

50.B考查动词。 A. improved提高;B. lost失去;C. saved挽救,节约;D. loss损失。差不多1000人失去了他们的生命。lose one’s life失去生命,故选B。

51.B考查谓语动词。句意:接下来的那些天。that引导定语从句,从句缺少谓语动词,故选B。

52.D考查动词。A. trapped陷入;B. examined检查;C. built建造;D. destroyed毁掉。很多家园和楼房被毁掉。故选D。

53.C考查形容词。 A. unfortunate不幸的;B. sad伤心的;C. fortunate幸运的; D. clever聪明的。我家足够幸运,在房子完全被毁掉以前,我们走出了房子。故选C。 54.A考查副词。A. completely完全;B. hardly几乎不;C. exactly准确地;D. gradually渐渐地。在房子完全被毁掉以前,故选A。

55.C考查动词。A. succeeded成功;B. managed管理,控制;C. made制造;D. did做。我们成功地在邻镇住下。make it成功做成某事。故选C。

56.A考查动词。A. shocked震惊;B. changed改变; C. killed杀死;D. touched触摸,碰,打动。我永远不会忘记地震给我的父亲带来的震惊。故选A。

57.B考查状语从句。 A. if如果;B. because因为;C. so所以;D. unless除非。他一个月之内把我们的家庭从加利福尼亚搬到了家中,因为他决心为我们建造一个更安全的生活。故选B。

58.D考查动词。A. paying玩;B. begging乞求;C. disagreeing不同意;D. choosing选择。他不认为他在通过选择地震随时可能再次发生的地方来保护我们。故选D。 59.A考查介词。地震随时可能再次发生。固定形式:at any time在任何时候。故选A。 60.B考查名词。A. activities活动;B. lives生命;C. neighbors邻居;D. hobbies业余爱好。我永远不会忘记地震和它改变我们生命的方式。故选B。 【学法指导】

- 15 -

在做完形填空时要特别注意固定短语、词组、习惯用语和固定搭配的运用。这样会事半功倍,收到实效。46.B考查名词。A. corner角落;B. end结束;C. point要点;D. agreement同意。我确信有人在我们的房上,摇动很快就结束了。come to an end结束,故选B。49.C考查介词。句意:我们经历的这次地震是加利福尼亚州有史以来最大的地震之一。live through经历过,经历…而未死。故选C。50.B考查动词。 A. improved提高;B. lost失去;C. saved挽救,节约;D. loss损失。差不多1000人失去了他们的生命。lose one’s life失去生命,故选B。55.C考查动词。A. succeeded成功;B. managed管理,控制;C. made制造;D. did做。我们成功地在邻镇住下。make it成功做成某事。故选C。 考点:考查记叙文阅读

第二节 语法填空(共10小题; 每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入1-3词,并将答案填写在答题卡标号为6l-70的相应位置上。

Halloween is 61._____________ strange holiday. It 62.______________ (start) several centuries ago in Europe. It began as \"Hallow Evening\means \"holy night\". People believed that all the spirits of dead people were active .__________________ the night of October 31st. So people would play all sorts of tricks on each other.

Black is one of the traditional Halloween 65.__________________ (color), probably because Halloween festivals and traditions took place at night. Pumpkins are a symbol of Halloween, so orange has become 66.____________________ traditional Halloween color. 67.______________ (make) lanterns out of pumpkins is a Halloween custom.

Halloween is great fun for children. They dress up as ghosts (鬼)or witches (女巫). Small children go \"Trick-or-Treating\". They wear costumes, knock on doors, 68._______________ shout, \" Trick or Treat!\" People almost always choose

69._________________ (give) them candy as a treat, instead of choosing to receive a trick from the children. Adults sometimes \"trick or treat\" their friends, too. 70.____________________(usual), the \"treat\" is a glass of wine or some small gifts. 【答案】 61.a 62.started 63.which

- 16 -

专业的教育资料 .on 65.colors 66.another 67.Making 68.and 69.to give 70.Usually

【知识拓展】

动词不定式作宾语的口诀

1.通常只能接不定式作宾语的动词:agree (同意); offer (提出); intend,plan (打算,计划); demand,ask (要求); promise (答应); help (帮忙); prepare (准备); decide (决定); refuse (拒绝);dare (敢于); choose (选择); wish,hope,want,expect (希望,想要); fail ;(不能;忘记); pretend (假装); manage (设法); determine (决心). 同意提出做计划;要求答应来帮忙;准备决定遭拒绝;敢于选择有希望;不能做到莫假装;设法做成决心坚。

2.通常只能接动词-ing 形式作宾语的动词(或动词短语):建议抵制享受

- 17 -

——(suggest,advise; resist; enjoy) ;考虑承认冒险——(consider; admit; risk) ;避免推迟实践——(avoid; delay; practise) ;期待成功完成——(look forward to; succeed in; finish)

3.既能接不定式,又能接动词-ing 形式,但意思不同的动词或词组:即“四'记’”“力争”“不后悔”.四“记”指“记得、记住(remember)”;“忘记(forget)”“计划、打算(mean)”;“继续(go on)”;力争指“try”;“不”“后悔”指stop与regret. 考点:考查语法填空

第四部分 写作(共两节,满分35分)

第一节 短文改错(共l0小题;每小题l分,满分l0分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处中加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:

1. 每处错误及其修改均仅限一词;

1. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

It is real a good chance to have met all of you here. We have spent several precious weekend in learning in the English Club. Although we have been members for a short period of time, we have made a great progress. That is why we are all very active and the activities are not only enjoyable and also helpful. Beside, the foreign teachers here work hard and try his best to make the activities lively and interested. I am very pleased to say that all of us greatly improved our spoken English so far. I am looking forward to see all of you again in the near future! 【答案】 1.real---really 2.weekend--- weekends 3.去掉a

4.why--- because 5.and---but

- 18 -

专业的教育资料 6.Beside--- Besides 7.his---their

8.interested---. interesting 9.of us ∧greatly加have 10.see---seeing

6.Beside--- Besides besides另外,此外。根据句意可知把Beside--- Besides。 7.his---their 根据前面的the foreign teachers可知后面要把his---their。 8.interested---. Interesting 句意:使活动充满活力、有趣。故把interested---. Interesting。

9.of us ∧greatly加have 根据so far,可知句子用现在完成时态,故在of us ∧greatly加have。

10.see---seeing lookiforward to doing sth.,故把see---seeing。 【名师点睛】

表示情感的现在分词和过去分词

surprising令人惊讶的,surprised感到惊讶;frightening令人害怕的, frightened感到害怕; moving令人感动的, moved 感动;exciting 令人兴奋的,excited 感到兴奋;boring令人厌烦的, bored感到厌烦。现在分词的主语通常指事物;过去分词的主语通常指人。 考点:考查短文改错 第二节 书面表达(满分25分)

- 19 -

11.假设暑假期间你父母带你去北京旅游。请你用英语写一篇短文描述你的见闻和感想,要点如下:

1. 北京历史悠久且充满现代气息,人民友好; 2. 参观了名胜古迹,品尝了当地小吃。 3. 外国人很多,是国际化城市; 4. 你的感想。

注意:1.100个词左右。 2.不要逐字翻译成英文。

___ 【答案】

During the summer vacation, my parents and I made a short trip to our capital---Beijing. It is a modern city with a long history. People there are friendly. We visited many places of interest such as the Great Wall and Bird’s Nest. We tried different kinds of local food too. I saw many foreigners working or traveling around Beijing. It is becoming an international city. It is attracting people from all over the world. I enjoyed my trip very much. In addition, I am happy to see our country is getting stronger and more developed. I am proud to be Chinese.

- 20 -

专业的教育资料

【亮点说明】本文是一篇英语短文,描写了见闻和感想。内容齐全,结构严谨,语言简练,有自己的感想。I am happy to see our country is getting stronger and more developed.宾语从句和比较级完美结合;另外,such as,In addition, am proud to be的运用为文章增色添彩。

考点:考查话题作文

- 21 -

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 517ttc.cn 版权所有 赣ICP备2024042791号-8

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务