山东省临沂2018年初中学业水平考试
英 语
(考试时间100分钟,满分100分)
第Ⅰ卷(选择题 共55分)
一、听力测试(共15小题,计15分,略) 二、单项填空(共15小题,计15分)
选择最佳答案。
16. The bed piano allows a music lover to play ______ piano while he is lying in bed. A. a
B. an
C. /
D. the
17. Did you read your favorite books _____ April 23? It was World Book Day. A. for
B. at
C. on
D. in
18. We couldn't buy anything because ______ of the shops were open. A. all
B. both
C. nothing
D. none
19. Could you please speak a little louder? I ______ hear you very well. A. can't
B. mustn't
C. shouldn't
D. needn't
20. Jane _______ to call me last night, but she didn't. A. supposed
B. supposes
C. was supposed
D. is suppose
21. They ______ about a comedy this time yesterday. A. were talking B. are talking
C. have talked
D. will talk
22. Of all the blue holes in the world, Sansha Yongle Blue Hole in the South China Sea is now _______. It is 300. meters deep. A. deeper
B. very deep
C. as deep as
D. the deepest
23. I didn't see you ______ in. You must have been very quiet. A. comes
B. to come
C. come
D. have come
24. When you are in your school dining hall during lunchtime, you may feel lonely _______ you can find someone to have lunch with. A. if
B. unless
C. after
D. because
英语试卷第1页(共22页)
25. The TV news reports that there ________ a storm the day after tomorrow A. is
B. was
C. will be
D. has be
26. A primary school in England has ______ signs at its three entrances(入口), saying: Greet your child with a smile, not a mobile. A. put into
B. put off
C. put on
D. put up
27. My grandparents like stories ________ have happy endings. A. they
B. who
C. which
D. /
28. Most British people drink tea every day _______ they prefer black tea. They usually add milk or sugar to their tea. A. so
B. or
C. but
D. and
29. _______ popular festival Halloween is in North America! A. What
B. What a
C. How
D. How a
30. — Excuse me, could you please tell me _______ from here to the airport? — Sure, It's about 100 kilometers. A. how far it is B. how long it takes
C. how far is it
D. how long does it take
三、阅读理解(共25小题,计25分)
A
People already know a lot about animals. However, there are still some things about animals that may surprise you. Here are some facts about animals you probably didn't know.
Cows do have best friends and feel stressed when they are separated. Scientists have found that cows are very social animals and a cow always makes friends with other cows. When a cow is with its friends, it feels relaxed, compared with when it is alone.
During breeding season, a male penguin(企鹅) will offer a small stone to a female penguin as a gift. If she takes it, they will become partners. When the female penguin lays an
egg, she and her partner may carry it on their feet, because some penguins don't build nests(鸟巢).
Crocodiles(鳄鱼) swallow(吞) stones. Crocodiles always swallow their food instead of
eating it like other animals. They swallow stones which break the food into very small pieces in
英语试卷第2页(共22页)
their stomachs. These stones may stay in their stomachs all their lives.
Elephants use plants to treat pain or other illness. Scientists once found a pregnant(怀孕的) elephant in Africa who ate a kind of plant which was not part of her normal food. Four days later, she gave birth to a baby elephant. The same plant was used by the local pregnant women.
根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。 31. A cow hates making friends with other cows.
32. All the male penguins will build nests if the female penguins lay eggs. 33. Crocodiles swallow stones to help with digestion(消化). 34. Elephants eat plants only when they are hungry.
35. The passage mainly tells us some surprising facts about animals.
B
What was discovered by accident? The answer is penicillin(青霉素). It kills germs. By killing germs, it saves lives. Suppose you are sick. You go to a doctor. She examines you. She says you have a "staph" infection(葡萄球菌感染). She gives you some medicine. You take it. The medicine knocks out the staph. Soon you are well. Before penicillin, this would not happen. Staph was almost sure death.
Everyone wanted a medicine. Laboratories worked day and night. They grew the staph in small dishes. Then they tried to kill it. Nothing worked.
The laboratory dishes had covers on them. They kept things from falling into dishes. Molds(霉菌) were a big worry. They are always in the air. You can't see them. They're too small. There are thousands of different molds. Molds can make an experiment(实验) fail. That's why dishes are covered.
Dr. Alexander Fleming was working to kill the staph germ. He worked for years. One day he took a cover off a dish. He looked inside. There was a thick growth of staph germ. There was also some mold. Then he saw something strange. Where the mold was, there was no growth of staph. This is what Fleming probably thought. "By accident, I found a mold to kill the dreaded staph."
This is how penicillin was found. But here's the real miracle(奇迹). There are thousands of kinds of molds. But only one kind can kill staph. The mold must have fallen into the dish a few days before. The cover was probably off only a few seconds(秒). In those few seconds the
英语试卷第3页(共22页)
right mold fell into the right dish. Another man might have thrown the dish away. But Fleming was very careful and smart. He understood what the mold did. How lucky the humans were! 根据短文内容,选择最佳答案。
36. During the experiments to find a medicine for staph infections, _______. A. the dishes were not covered B. staph and mold were put together C. mold was kept in small dishes D. staph was grown in small dishes 37. The word “dreaded” means “_______”. A. famous
B. scary
C. health
D. endangered
38. The last paragraph suggests that _______. A. accidents happen to everyone
B. the careful person does not have accidents C. the careless person will miss valuable chances D. luck is enough when doing scientific experiments 39. Most of this passage is written by _______. A. telling an unusual story
B. showing the results of experiments C. offering some reasons D. giving some advice
40. This passage is mainly about _______. A. medicine for a staph infection B. useful accidents C. Dr. Fleming's research D. discovering penicillin
C
根据短文内容,从方框中选出恰当的单词或短语填空,使语意通顺完整。第一个方框供41~45小题选用, 第二个方框供46~50小题选用。每个选项只能使用一次,每框有一项剩余。 A. since B. speakers C. our D. until E. included F. expresses 英语试卷第4页(共22页)
------------- 在____________--------------------__此__号 _生__考___ _ _ _ _-------------------- ___ 卷_ _ _ __________________--------------------____上名__姓___________--------------------__答___校学业毕--------------------题--------------------无--------------------效---------------- He was a poet(诗人) known for the nostalgia(怀旧) he describes in his poems. Now, It's time for us to express 41 nostalgia for this great writer.
On December 14, 2017 the famous Chinese poet Yu Guangzhong passed away in Taiwan. He was born in 1928 in Nanjing, Jiangsu. Yu and his family moved to Taiwan in the 1950s. He lived and worked there 42 his death.
Nostalgia is Yu's famous poem in which he 43 his homesickness(乡愁) for the Chinese mainland when he was in Taiwan. The poem came out in 1971, and it remains highly popular among Chinese 44 worldwide. Even those who know little about literature enjoy lines from the poem. The poem is 45 in Chinese high school textbooks. A. translated B. writing C. stick to D. achievements E. give up F. successful Besides his 46 in poems, Yu was also a 47 translator(翻译家), essay writer and critic.
He once 48 English poet Siegfried Sassoon's poem In Me, Past, Present, Future Meet into Chinese. It is regarded as a perfect and powerful translation, in which the most famous line is “心有猛虎,细嗅蔷薇” for "In me the tiger sniffs the rose".
Yu spent his whole life 49 . In a 2015 interview with People' Daily, he said,"The reason why I 50 writing till today is my passion(热爱) for the Chinese language."He then added that his love for his mother and his motherland made this passion stronger.
D
Shanghai is one of the first cities in China to see bike sharing fever. Shared bikes can now be found all over the city. 51 On streets,we can often see riders of your age. Some might even be younger than you. Unluckily, there have been some accidents involving(涉及) shared bikes 48 One of the most serious accidents took place in March. One Sunday afternoon, a boy was riding an ofo bike(共享单车).He was hit by a bus and later died. The boy's parents were not by his side. 53 He was only about 10 years old.
The good news is that Shanghai has been trying to manage bike sharing by making rules. The rules are still being discussed, but some of the rules have been decided on. 54 Users must be between 1. 45 and 1.95 meters tall.
However, it could be hard to make these rules work. Ou Jing is ofo's manager in Shanghai. He said the company had banned(禁止) children under 12 from using its service. Yet, young children can still be seen riding ofo bikes. That's because many ofo bikes use manual(手动的) locks. 55 Ofo has developed electronic locks. However, it will take some time for the company to fix the new locks on all of its bikes.
Most of you are old enough to ride a shared bike. Still, please ride slowly for your own
英语试卷第5页(共22页)
safety. When you finish using the bike, don't forget to park and lock it properly—for everybody's safety.
根据短文内容,从方框中选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容通顺完整。 A. If a user doesn't lock the bike properly after using it, anyone can ride it away. B. In fact, they are popular not only among adults but also among teens. C. All of the children under 12 have stopped riding ofo bikes. D. Besides, the boy was considered too young to ride a bike. E. For example, only people aged between 12 and 70 can ride shared bikes. F. These accidents warn us that shared bikes are not for everybody. 第Ⅰ卷(非选择题 共45分)
四、听写(共5小题,计5分) 五、词形转换(共8小题,计8分)
用括号内所给单词的适当形式填空,每空格限填一词。
61. Children will be in danger in a swimming pool if their parents don't take good care of _______. (they)
62. Chinese scientists have successfully cloned(克隆) two _______. They are named Zhong Zhong and Hua Hua. (monkey)
63. The oceans are ________polluted by plastic waste. (heavy)
. An American father made pretty dresses for his daughter out of his ________old shirts. (wife) 65. Every year, about 6.5 million people die because of air ________. (pollute)
66. Jimmy could not sleep at first. He finally fell ________ when the rainstorm stopped at midnight. (sleep)
67. It is very ________ for me to have conversations with friends in English every day. My speaking skills have certainly improved. (help)
68. We should protect the endangered wild animals, or they will ________ in the near future. (appear)
六、动词应用(共7小题,计7分)
根据短文内容, 用括号内所给动词的适当形式填空,必要时可加助动词或情态动词。 Campbell Remess is a teenager from Australia. He has been sewing(缝制) teddy bears for sick children for several years.
The story 69 (begin) in 2013 when Campbell was nine years old. He told his parents
英语试卷第6页(共22页)
that he wanted to give Christmas gifts to children in hospitals. But his parents said no, because with nine children of their own, buying presents for sick children would just cost too much. The little boy didn't give up, however. He decided 70 (make) their presents by himself.
Campbell made his first teddy bear with his mother's sewing machine in his bedroom. It was hard for him as he had never done this before. He downloaded(下载) patterns from the Internet and learned how to make a teddy bear by 71 (watch) videos online. It took him five hours to finish his first teddy bear. He can now make a teddy bear in an hour. He has also started a project called "Project 365 by Campbell" in which he 72 (try) to make a teddy bear every day.
Young Campbell uses his pocket money to buy materials for making teddy bears. To make more pocket money, he helps his parents with housework whenever he is free. Sometimes, he also sells his teddy bears online 73 (raise) money for sick children. Many people 74 (encourage) by Campbell's story and they give away free materials to him.
Campbell 75 (give) away about 1,300 teddy bears so far. He is now busy making this year's teddy bears. He said that he had never thought of stopping and he would keep putting smiles on people's faces.
七、阅读表达 (共5小题,计10分)
根据短文内容,回答下列问题。
Have you ever counted the number of digits(数字) in your mobile phone number? Your number has 11 digits. You may sometimes find it hard to remember your number. That's because China has the longest mobile phone numbers in the world. Why is that?
The 11 digits can be divided into three parts. Each part has a different meaning. The first three numbers tell you which mobile phone service provider(提供者) you are using. For example, 135 is for China Mobile Communications Corporation and 188 is for China Unicom. The fourth to the seventh digits tell you where the number is registered(注册). And the last four digits are random(随机的).
The main reason for using 11 digits is that we have the largest population in the world. We once had 10 numbers. But as our population grew, there were not enough numbers for us to use. So we began to use 11 digits starting from 1999. Eleven digits can be used to make tens of billions of mobile phone numbers. That's enough for each person to have seven or eight phone numbers to use in China.
And mobile phone numbers can be recycled. Usually, the service provider will reuse a canceled number after three to six months. If you call a number that you haven't contacted(联系) for a long time, you may find that its owner has changed.
英语试卷第7页(共22页)
Besides China, Britain and Japan also use 11-digit mobile phone numbers. But their numbers always start with 0. So they cannot create as many numbers as we can. Countries like the United States, Australia and India use phone numbers with 10 digits. Canada's mobile phone numbers are perhaps the shortest in the world: They use seven digits.
76. Is China the only country that uses 11-digit mobile phone numbers in the world? ________________________________________________________________
77. What can we know from the fourth to the seventh digits of a mobile phone number in China? ________________________________________________________________ 78. Why does China use 11 digits for mobile phone numbers?
________________________________________________________________ 79. When can a mobile phone number be recycled in China?
________________________________________________________________ 80. Which country perhaps has the shortest mobile phone numbers in the world? ________________________________________________________________ 八、书面表达(计15分)
亲爱的同学,在你三年的初中生活中,总会与有些同学成为朋友。请以\"My Best Friend and I\"为题,根据以下要求与提示,用英语写一篇短文。
要求:
1. 如果你最好的朋友是女生,请用名字Mary;如果是男生,请用Jeff。短文中不得出现任何真实人名、校名及其它相关信息,否则不予评分。
2. 不少于60词。 提示:
1. Who is your best friend?
2. How long have you been friends? And how did you become friends?
3. How are you the same as and different from your best friend? And what do you like about him / her?
My Best Friend and I
___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________
英语试卷第8页(共22页)
山东省临沂2018年初中学业水平考试
英语答案解析
二、单项填空 16.【答案】D
【解析】表示弹奏乐器时,乐器前加冠词the, play the piano意为“弹钢琴”,故选D。 【考点】冠词的用法 17.【答案】C
【解析】for后接时间段;at后接具体时间点;on后接具体某一天;in后接月份和年份等。故选C。 【考点】介词的用法 18.【答案】D
【解析】all意为“全部(三者或三者以上)”;both意为“两者都”;nothing意为“无事, 无物”;none意为“一个也没有(三者或三者以上否定)”。句意:我们什么也买不了,因为没有一个商店开门。故选D。 【考点】代词的用法 19.【答案】A
【解析】can't意为“不能”;mustn't意为“不可以”,表示禁止;shouldn't意为“不应该”;needn't意为“没必要”。句意:你能稍微大一点声音说话吗?我听不清楚。故选A。 【考点】情态动词的用法 20.【答案】C
【解析】be supposed to do意为“应该做……,理应做……”。本句的时间状语为last night,所以用一般过去时。句意:咋晚Jane应该给我打电话,但是她没有。故选C。 【考点】固定搭配 21.【答案】A
【解析】this time yesterday是过去进行时的时间标志,故选A。 【考点】动词的时态 22.【答案】D
【解析】of all…意为“在所有的……中”,表示范围。句意:在全世界所有的蓝洞中,位于中国南海的三沙永乐龙洞是最深的。它有300.米深。所以空处应用deep的最高级。故选D。 【考点】形容词的最髙级 23.【答案】C
【解析】see sb do sth.意为“看见某人做过某事”。句意:我没有看到你进来。你一定很安静。故选C。
5 / 11
【考点】非谓语动词 24.【答案】B
【解析】if意为“如果,是否”;unless意为“除非”;after意为“在……之后”;because意为“因为”。句意:午餐时间,当你在学校食堂时,你可能会感到孤单,除非你能找到某人和你一起吃午餐。故选B。 【考点】连词的用法 25.【答案】C
【解析】the day after tomorrow是一般将来时态的时间标志,故 选C。
【考点】there be句型的一般将来时态 26.【答案】D
【解析】put into意为“把……放进”;put off.意为“推迟,阻止”;put. on意为 “穿上”;put up意为“张贴”。句意:英国的一所小学在学校的三个入口都张贴了标志,上面写道:请用微笑迎接你的孩子,而不是用手机。故选D。
【考点】动词短语词义辨析 27.【答案】C
【解析】定语从句的先行词是stories,作从句的主语,其先行词不可省,所以用which引导。故选C。 【考点】定语从句的关系代词 28.【答案】D
【解析】so意为“所以”,表示因果关系;意为“或者”,表示选择关系;but意为“但是”,表示转折关系;and意为“而且”,表示并列和顺承关系。句意:大部分英国人每天都喝茶,而且他们更喜欢喝红茶。前后两句为顺承关系,故选D。 【考点】连词的用.法 29.【答案】B
【解析】感叹句有两种常用结构,一种是What+(a/an).+ adj. + n. +(+主语+谓语)!另一种则是How+adj.+主语+谓语!两种结构的本质区别在于是否有核心名词。题干中有核心名词festival,且festival为可数名词。故选B。
【考点】感叹句的用法 30.【答案】A
【解析】how far意为“多远”,针对距离提问时用;how long意为“多长时向”,与延续性动词连用,主要针对一段时间提问,常用for+时间段或since+时间点回答。根据答句中的100 kilometers以及宾语从句用陈述句语序可知选A。
英语试卷第11页(共22页)
【考点】宾语从句 三、阅读理解
A【文章大意】本文讲述了四种动物,即牛、企鹅、鳄鱼和大象的一些令人惊讶的事实。 31.【答案】B
【解析】细节理解题:根据第二段第二句\"...a cow always makes friends with other cows.\"可知,牛总是会和其他的牛交朋友。这与题干大意“牛讨厌和其他牛交朋友”不符。故题干不正确。 32.【答案】B
【解析】细节理解题。根据第三段第三句\"When the female penguin lays an egg, she and her partner may carry it on their feet, because some penguins don't build nests.\"可知一些企鹅是不筑巢的。这与题干大意“如果雌性企鹅产蛋,所有的雄性企鹅都将筑巢”不符。故题干不正确。 33.【答案】A
【解析】推理判断题。根据第四段第三句\"They swallow stones which break the food into very small pieces in their stomachs.''可知鳄鱼吞下的石头可以将他们胃里的食物打成若干小碎片。这与题干大意“鳄鱼吞下石头是为了帮助消化”相符。故题干正确。 34.【答案】B
【解析】推理判断题。根据第五段第一句\"Elephants use plants to treat pain or other illness.\"可知大象用植物治疗伤痛或者其他疾病。这与题干大意“大象只有在饥饿的时候才吃植物”不符。故题干不正确。 35.【答案】A
【解析】主旨大意题。根据第一段最后一句\"Here are some facts about animals you probably didn't know.\"及全文所述内容可知,本文介绍的是一些动物鲜为人知的事实。这与题干相符。故题干正确。
B【文章大意】本文讲述青霉素是如何被发现的。表面看似一系列偶然事件促成青霉素的发现,而实际上是因为Fleming旷日持久的努力、认真和聪慧。 36.【答案】D
【解析】细节理解题。根据第二段第三句\"They grew the staph in small dishes.\"可知,科学家们在小盘子里培养葡萄球菌。故选D 37.【答案】B
【解析】推理判断题。根据第一段最后一句\"Staph was almost sure death.\"可知在当时葡萄球菌感染是致命的,因此可推断葡萄球菌很可怕。B选项意为“恐怖的,吓人的”,故选B。 38.【答案】C
【解析】推理判断题。最后一段描述了多种小概率事件,比如空气中有许多霉菌,而仅有一种霉菌可以杀死葡萄球菌;可以杀死葡萄球菌的霉菌必须在盖子打开的几秒钟准确无误地掉落盘子中;而这些盘子有可能
7 / 11
被人扔掉……根据文章最后一段倒数第三句\"But Fleming was very careful and smart.\"可知如果是一个粗心的人,就有可能错失掉这个宝贵的机会。故选C。 39.【答案】A
【解析】细节理解题。本文全文都在介绍青霉素被发现的离奇故事,故选A。 40.【答案】D
【解析】主旨大意题。.根据第一段第一句和第二句\"What was discovered by accident? The answer is penicillin.\"可知文章就是围绕着青霉素的发现展开的。故选D。
C【文章大意】本文介绍了著名诗人、翻译家、散文家和评论家余光中的生平事迹。
41. C【解析】根据句意“现在,是我们向这每伟大作家表达我们怀旧情怀的时候了”可知选C。 42. D【解析】根据句意“他在生活和工作,直至生命的尽头”可知选D。 43.【答案】F
【解析】根据句意“《乡愁》是余光中著名的诗作,诗中表达了他在时对祖国的思念之情”可知选F。
44.【答案】B
【解析】根据句意“这首诗于1971年出版,至今在世界各地的汉语使用者中仍有很高的传诵度”可知选B。 45.【答案】E
【解析】句意:这首诗被收录到中国髙中教材中。be included in.意为“被收录到……之中”,故选E。 46.【答案】D
【解析】根据句意“他除了在诗作方面有所成就……”可知选D。 47.【答案】F
【解析】根据句意“……余光中还是一名成功的翻译家、散文家和评论家”可知选F。 48.【答案】A
【解析】根据句意“他曾经把英国诗人Siegfried Sassoon的诗作《于我,过去,现在以及未来》翻译成中文”可知选A。 49.【答案】B
【解析】根据句意“余光中用尽毕生心血在写作”可知选B。 50.【答案】C
【解析】根据句意“……我坚持写作直至今天是源于我对中文的热爱”可知选C。stick to doing sth.意为“坚持做某事”。
D【文章大意】本文介绍目前“共享単车热”带来的问题及其解决方法。 51.【答案】B
英语试卷第15页(共22页)
【解析】根据空后的\"On streets, we can often see riders of your age.\"可知大街上四处可以看到和你同龄的骑行者。由此推断空处应表达共享单车不仅深受成年人欢迎,而且深受青少年的欢迎的意思。故选B。 52.【答案】F
【解析】根据前一句\"Unluckily,there have been some accidents involving shared bikes.\"可知下文应接着讲共享单车涉及的事故。F选项中的these accidents所指的即是前文的some accidents,故选F。 53.【答案】D
【解析】根据后一句\"He was only about 10 years old.\"可知他仅有10岁,所以可推断前一句应表达他年龄太小了而不能骑车的意思,故选D。 54.【答案】C
【解析】根据前一句\"……but some of the rules have been decided on.\"可知一些规定已经出台。因此,接下来要陈述所出台的规定。根据第四段第三句和第四句\"He said the company had banned children under 12 from using its service. Yet, young children can still be seen riding ofo bikes.\"可知此处应表达所有12岁以下儿童禁止使用共享单车。故选C。 55.【答案】A
【解析】根据第四段第五句\"That's because many ofo bikes use manual locks.\"可知许多共享单车都是手动锁。因此下文接着讲带手动锁的共享单车的缺点,即如果使用共享单车的人用车后没有锁好车,任何人都可以骑走它。故选A。 五、词形转换 61.【答案】them
【解析】句意:如果父母没有照顾好孩子们,他们在泳池里可能就会有危险。of后接代词的宾格形式。 62.【答案】monkeys
【解析】句意:中国科学家已经成功克隆了两只猴子。他们被命名为中中和华华。由two可知此处应填monkey的复数形式。 63.【答案】heavily
【解析】句意:大海被塑料垃圾严重污染。此处修饰动词polluted,所以需将形容词heavy变成副词heavily。 .【答案】wife's
【解析】句意:一位美国爸爸用妻子的旧衬衫为女儿做了一些漂亮裙子。空处表达“妻子的”的意思,故用名词所有格,所以填wife’s。 65.【答案】pollution
【解析】句意:每年大约有650万人死于空气污染。故填pollute的名词形式pollution。 66.【答案】asleep
9 / 11
【解析】句意:Jimmy起初睡不着。当暴风雨半夜停止后,他终于睡着了。固定短语fall asleep意为“入睡”。 67.【答案】helpful
【解析】句意:每天和朋友用英语对话对我来说是有帮助的。我的口语水平确实提髙了。It is helpful for sb. to do sth.意为“对于某人来说做某事是有帮助的”。 68.【答案】disappear
【解析】句意:我们应该保护那些濒临灭绝的野生动物,否则他们在不久的将来将会消失。故空处填disappear,意为“消失”。 六、动词应用
【文章大意】本文讲述澳大利亚男孩Campbell多年来坚持手工缝制泰迪熊,送给那些生病的孩子,或者网上义卖。在他的感召下,许多人免费送给他面料。他也会将此事一直坚持下去。 69.【答案】began
【解析】句意:故事开始于2013年,当时 Campbell只有9岁。in 2013是一般过去时的标志,故填began。 70.【答案】to make
【解析】句意:他决定自己给他们做礼物。decide to do sth.意为“决定做某事”,故填to make。 71.【答案】watching
【解析】句意:他从网上下载图案,通过在线观看视频学习如何做泰迪熊。by的后面接动词的-ing形式,意为“通过做……”。故填watching。 72.【答案】tries
【解析】句意:他也发起了一项……他每天努力做一只泰迪熊。根据主语he以及时间状语every day可知填tries。
73.【答案】to raise
【解析】句意:有时候他也在线卖泰迪熊,目的是为那些生病的孩子筹钱。此处用不定式to do表示目的,故填to raise。
74.【答案】are encouraged
【解析】句意:许多人受到Campbell故事的鼓励,而且他们将材料免费送给他。主语many people是动作encourage的承受者,故用被动语态;再根据and后的动词give可知时态用一般现在时,故填encouraged。 75.【答案】has given
【解析】句意:迄今为止,Campbell已经赠送了大约1300只泰迪熊。so far是现在完成时的标志,故填has given。 七、阅读表达
【文章大意】本文介绍国内11位手机号分为三部分及各部分的意义。此外,本文还介绍了一些其他国家手
英语试卷第19页(共22页)
机号的位数及情况。 76.【答案】No, it isn't./No.
【解析】根据最后一段第一句\"Besides China ,Britain and Japan also use 11-digit mobile phone numbers.\"可知,除了中国以外,英国和日本也用11位数字的手机号码。所以,中国不是世界上唯一使用11位手机号码的国家。
77.【答案】We can know where the number is registered.
【解析】根据第二段倒数第二句\"The fourth to the seventh digits tell you where the number is registered.\"可知,在中国,根据电话号码的第四位到第七位可知号码注册地是哪里。 78.【答案】Because China has/we have the largest population in the world.
【解析】根据第三段第一句\"The main reason for using 11 digits is that we have the largest population in the world.\"可知,使用11位号码的主要原因是我们是世界上人口最多的国家。
79.【答案】A mobile phone number can be recycled after it is canceled for three to six months.
【解析】根据第四段第二句\"Usually,the service provider will reuse a canceled number after three to six months.\"可知,服务提供商会在号码注销后的三到六个月重新启用该号码。 80.【答案】Canada.
【解析】根据最后一段最后一句\"Canada's mobile phone number are perhaps the shortest in the world: They use seven digits.\"可知加拿大的电话号码可能是世界上最短的号码。 八、书面表达(计15分) 【答案】
My Best Friend and I We are graduating from school soon. I will miss so many good friends ,especially my best friend ,Jeff .We've been friends for three years .Three years ago ,I was a new student in our class .I felt very lonely. My English was very poor, too. Jeff often helped me learn English. With his help, I made much progress in English. Later, we became friends .Though we are both tall and thin, we are different .Jeff is more outgoing than me and he is good at playing soccer. But I'm quieter than him. I'm good at playing basketball. We often help each other. He is very kind and friendly. So we get on well with each other.
I hope he will have a bright future and I believe our friendship will last forever.
【解析】作文要用第一人称写作,注意朋友的姓名已经给出;写作时,要注意描述他/她如何成为你的朋友,事件要有情节,有画面感,能让读者身临其中,感受到你们的友谊是如何培养起来的;同时要介绍你与朋友的相似和不同之处,以及他/她吸引你的地方在哪里。
11 / 11
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 517ttc.cn 版权所有 赣ICP备2024042791号-8
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务