您好,欢迎来到五一七教育网。
搜索
您的当前位置:首页最新高考英语:代词在六选四中的运用分类讲解

最新高考英语:代词在六选四中的运用分类讲解

来源:五一七教育网
代词在六选四中的运用分类讲解

1.代词it的运用

A. Even being good at getting others to fight most efficiently is not being civilized. B. Most people believe those who have conquered the most nations are the greatest. C. However, every year conflicts between countries and nations still claim thousands of lives. D. And not only has it won, but also because it has won, it has been in the right. E. So there has been little time to learn in, but there will be oceans of time in which to learn better. F. People don’t fight and kill each other in the streets, but nations still behave like savages. People fight to settle quarrels. Fighting means killing, and civilized peoples ought to be able to find some ways of settling their disputes other than by seeing which side can kill off greater number of the other side, and then saying that the side which has killed most has won. ___69_____. For that is what going to war means; it means power is right. 答案:D

69:定位E选项的it.it指代的是前面一句说的杀死最多的一方获胜。 2.代词he的运用

(复旦附中2018上高三期中)

A. The monks who lived there did the same. B. There was no such thing as an illiterate monk. C. From an early age, he was determined to leave the home life. D. When he started to go to school, he took on a study name, Minghai. AB. Some monks in this place ended up far away; Most, though, ended up in local temples in the county. AC. He was present at the time and decided that it made sense and that there was no reason to oppose.

Minghai had been a monk for four years. When Minghai lived at home, he was called Little

Mingzi. 68 They didn’t call it leaving the home life where he came from; they called it being a monk. His hometown produced monks the way other places produced pig gelders, mat weavers, bucket makers, cotton fluffers, artisans, and prostitutes. His hometown produced monks. If a family had a lot of boys, one would be sent to be a monk. In order to be a monk, one had to rely on connections or groups. Minghai’s family didn’t have a large amount of farmland, and his three older brothers were enough to farm the land they had. He was the fourth son. The year he turned seven, his uncle, who was a monk, returned home for a visit. After his parents conferred with his uncle, it was decided that he would become a monk. 69 Being a monk had its advantages. One didn’t have to cook – every temple had someone who was in charge of the meals. One could also save money. 答案:C AC

68. 定位C选项中的he.C中的he指代的就是前面提到的Minghai,并且leave the home life有重复出现。

69. 定位AC代词he,叙述逻辑上与前面的he保持一致,语意符合语境。 3.代词he的运用

A. He is busy developing full-sized medical models of patients scheduled to undergo complex surgical procedures. B. Dr. Toshio Fukuda is a pioneer in the field of medical robotics. C. He did not begin his career with the goal of developing medical robotics. D. He showed great interest in medicine while he was learning engineering in university. E. Working together, innovators in robotics and medicine share what they can do to save lives.

Toshio Fukuda: Medical Robotics Pioneer

Imagine a world in which it's common for a doctor to prepare for a difficult surgery by \" operating \" on a full-sized, electronically responsive model of a patient. Dr. Fukuda draws upon a variety of disciplines and skill sets. His work serves as an example of how cooperation across a variety of fields can drive innovation.

Dr Fukuda's career is a case study in how the interaction of vastly different fields can produce exciting results. 68 Rather, Dr. Fukuda eared his Ph.D. in mechanical engineering instead of medicine; and his early work focused on finding new ways for robots to move. Shortly thereafter, Dr. Fukuda was approached by a doctor who asked if he could build a robot that could travel inside a humans blood vessels(血管) Together, they designed a micro-robot that could be used for clearing blocked blood vessels and performing other delicate operations. 答案:C

定位C中的he.he指代的就是Dr Fukuda以及后一句的Dr. Fukuda,语意也符合。 4.代词this的运用

17-1018 上海市静安区风华高中高三12月考卷

A. Perhaps this could only work in a country with a crime rate among the lowest in the world. B. For Ohashi, the machines once served as beacons. C. You can put them anywhere and they won’t be stolen or harmed. D. As such, vending machines offer certainty. E. Similarly, vending machines are everywhere. F. But most are only stocked with hot and cold drinks, some of which have funny English names, like “Pocari Sweat” or “Calpis Water.” Vending machines are a mainstay of Japanese culture.

Japanese culture has an appreciation for process. Signs explaining how to queue, how to get a haircut or how to use the toilet are posted everywhere. (3) _________ .

Their mechanism only allows one possible course of action. Like smartphones, they provide a shield from personal interactions. They are also ingrained in tradition: In rural areas, at the side of the road, it's still possible to find unmanned wooden stalls where farmers place fruit, vegetables and other goods which can be purchased by leaving the correct amount of cash.

(4) ____A_____ Similarly, vending machines in Japan are rarely robbed or vandalized. In fact, they are well taken care of, meaning that they always work -- which further contributes to customer satisfaction. For Ohashi, this is one of the reasons behind their popularity. 【答案】A

(4) 定位在A中的this.this指代前文it's still possible to find unmanned wooden stalls where farmers place fruit, vegetables and other goods which can be purchased by leaving the correct amount of cash.提到你可以找到那种只要留下合适数量的钱,就可以买到物品的无人操纵的木制摊位。并且下一句也有强调在日本的贩卖机很少被抢劫或者破坏。 5.代词these和this的运用

A.The affected person will go to great lengths to avoid the situation or object, typically to a degree greater than the actual danger posed. B. You probably don’t, and yet these are recognized medical conditions, though very rare ones. C. Phobias often originate from upsetting experiences earlier in life. D. There are, of course, dozens of different kinds, ranging from the obscure to the well-known. E. Phobias can be divided into specific phobias, social phobia, and agoraphobia. F. Therapy of this kind is said to be very effective, although in this case perhaps not very enjoyable.

Do you know anyone who suffers from equinophobia, pluviophobia or leukophobia? Or, to

put it another way, do you know anyone who is very afraid of horses, rain or the colour white? (47).________

According to many surveys, more than ten per cent of people in the United States have some kind of phobia (the word comes from the Greek phobós, meaning fear).

A common technique for treating some phobias is that of ‘progressive exposure’ in which sufferers are encouraged by a therapist to gradually get closer to the object of their fear. The idea is that at each step the patient realizes nothing bad is happening to them, which should lead to their fear gradually decreasing. With someone who is terrified of spiders, for example, the therapist might start by showing them a picture of a spider, then introducing a real spider in a glass box and slowly moving the box closer to them, then finally having them hold the spider in the palm of their hand. (50)________. 答案BF

47定位B中的these,指代的就是前一句的anyone who is very afraid of horses, rain or the colour white,这些人的害怕症状。

50定位在F选型中的 Therapy of this kind,这种治疗方法指代的就是前文说的治疗恐惧的方法。

6.代词that的运用 Section C:

A. Everyone is different, and levels of empathy differ from person to person. B. That could be because so many people have replaced face time with screen time, the researchers said. C. “One doesn’t develop empathy by having a lot of opinions and doing a lot of talking,” Freed says. D .Empathy is a matter of learning how to understand someone else—both what they think and how they feel. E. Good social skills—including empathy—are a kind of “emotional intelligence” that will help you succeed in many areas of life. F .Having relationships with other people is an important part of being human—and having empathy is decisive to those relationships.

Last year, researchers from the University of Michigan reported that empathy, the ability to understand other people, among college students had dropped sharply over the past 10 years. __67__ Today, people spend more time alone and are less likely to join groups and clubs. 答案:B

67.定位B选项中的that.因为前文提到了大学生理解他人的能力,在过去的十年里剧烈下降。那B中的that指代的就是这件事情。 7.人称代词he和it的综合运用

2018-2019学年上海市松江区松江二中高三上英语期中测试卷

A. As for the organization itself, it declined a request for an interview. B. The tourist increase is one key reason why the city's population is down from 175,000 in the 1950s. C. The carts he refers to are small shopping carts-the symbol of a true Venetian. D. Their massive wake creates waves at the bottom of the sea, weakening the foundations of the centuries-old buildings themselves. E. There are just so many of them. They never know where they are going, and do not walk in an orderly manner. F. But on this day, there was a twist: it was filled with Venetians, not tourists. On a recent fall morning, a large crowd blocked the steeps at one of Venice’s main tourist sites, the Rialto Bridge. The Rialto Bridge is one of the four bridges spanning the Grand Canal. It is the oldest bridge across the canal, and was the dividing line between the districts of San Marco and San Polo. 67 . People are cheering and holding their carts in the air, \"says Giovanni Giorgio, who helped organize the march with a grass-roots organization called Generazione's 90. 68 “It started as a joke, he says with a laugh. \"The idea was to put blades on the wheels! You know? Like Ben Hur. Precisely like that, you just go around and run people down.” 答案FC

67:定位Rialto Bridge ,F中的代词it指代前文提到的Rialto Bridge. 68:定位Giovanni Giorgio,C中的he指代前面的Giovanni Giorgio. 8.代词he,that和it的综合运用

2017-1018 上海市静安区市北高中高三12月考卷 A. That job continues today. B. It was hard work, but really an incredible experience.” C. In the 1500s, mapmakers often included a fanciful continent they referred to as Terra Incognita (Latin for “unknown land”) at the bottom of their maps. D. Antarctica may no longer be Terra Incognita, but it still holds countless mysteries. E. Cole Kelleher is familiar with that. F. That helped a team of researchers know whether they could safely approach their field camp on snowmobiles. While the coastline could be mapped by ships sailing around the continent, it took airplanes ---- and later, satellites ---- to chart Antarctica’s vast interior (内陆). That job continues today. And it is a job that can still require a mapmaker, or cartographer, to put on boots and head out into the wild.

(2) _________. He is a cartographer with the Polar Geospatial Center (PGC), which is based at the University of Minnesota and has a staff at McMurdo Station. PGC teamed up with Google to use the company’s Trekker technology to capture images of Antarctica for the Internet giant’s popular feature, Street View. A Trekker camera, which is the size of a basketball, is set about two feet above a backpack. The camera records images in all directions. “It weighs about 50 pounds. I was out for two and a half days, hiking 10 to 12 hours each day,” says Kelleher. (3) ________ .

The PGC staff at McMurdo Station provides highly specialized mapmaking services for the U.S. Antarctic Program. For one project, Kelleher used satellite images to map huge cracks in the ice. (4) . Another recent project was to help recover a giant, high-tech helium (氦气) balloon used to carry scientific instruments high into the atmosphere. These balloons are launched in Antarctica because there is no danger that they will hurt anyone when they fall back down to Earth. Using satellite images, Kelleher and colleagues created maps of where the balloon could be found. 答案EBF

(2)定位下一句的he以及E选项中的that.he指代的就是E中的Cole Kelleher.E中的that

指代的就是上一段讲述的通过轮船绘制南极洲地图的事情。

(3)定位B选项的it.it指代的是前面一句I was out for two and a half days, hiking 10 to 12 hours each day.我出去两天半,每天徒步旅行10到12个小时这件事情。

(4)定位F选项。前一句讲述的是Kelleher使用卫星图像绘中巨大的缝隙。而F选项的that就是表明前面这句话说的事情。这件事情能够帮助研究团队知道他们是否能够安全地靠近野外营地。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 517ttc.cn 版权所有 赣ICP备2024042791号-8

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务