一、高考英语阅读理解专项训练 1.阅读理解
For many parents, raising a teenager is like fighting a long war, but years go by without any clear winner. Like a border conflict between neighboring countries, the parent-teen war is about boundaries: Where is the line between what I control and what you do?
Both sides want peace, but neither feels it has any power to stop the conflict. In part, this is because neither is willing to admit any responsibility for starting it. From the parents' point of view, the only cause of their fight is their adolescents' complete unreasonableness. And of course, the teens see it in exactly the same way, except oppositely. Both feel trapped.
In this article, I'll describe three no-win situations that commonly arise between teens and parents and then suggest some ways out of the trap. The first no-win situation is quarrel on unimportant things. Examples include the color of the teen's hair, the cleanness of the bedroom, the preferred style of clothing, the child's failure to eat a good breakfast before school, or his tendency to sleep until noon on the weekends. Second, blaming. The goal of a blaming battle is to make the other admit that his bad attitude is the reason why everything goes wrong. Third, needing to be right. It doesn't matter what the topic is—politics, the laws of physics, or the proper way to break an egg—the point of these arguments is to prove that you are right and the other person is wrong, for both wish to be considered an authority—someone who actually knows something—and therefore to command respect. Unfortunately, as long as parents and teens continue to assume that they know more than the other, they'll continue to fight these battles forever and never make any real progress.
(1)Why does the author compare the parent teen war to a border conflict? A. Both can continue for generations. B. Both are about where to draw the line. C. Neither has any clear winner. D. Neither can be put to an end. (2)What does the underlined part in Paragraph 2 mean? A.The teens blame their parents for starting the conflict. B.The teens agree with their parents on the cause of the conflict. C.The teens accuse their parents of misleading them. D.The teens tend to have a full understanding of their parents.
(3)Parents and teens want to be right because they want to__________. A.give orders to the other B.know more than the other C.gain respect from the other D.get the other to behave properly
(4)What will the author most probably discuss in the paragraph that follows? A.Causes for the parent-teen conflicts B.Examples of the parent-teen war C.Solutions to the parent-teen problems D.Future of the parent-teen relationship 【答案】 (1)B
(2)A (3)C (4)C
【解析】【分析】本文是一篇说明文,对于父母来说,抚养一个十几岁的孩子就像是打一场持久战,但是是一场没有赢家的持久战。
(1)考查细节理解。根据第一段中的“Like a border conflict between neighboring countries ,the parent-teen war is about boundaries: Where is the line between what I control and what you do?”可知和邻国之间的边界纷争一样,两代人之间的战争是关于界限的:我所能控制的和你所做的之间的界限。选B。
(2)考查句义猜测。根据第二段中的“From the parents' point of view, the only cause of their fight is their adolescents' complete unreasonableness.”可知,从父母的观点来看,他们之间斗争的唯一原因就是他们的青春期的孩子的完全不讲道理。划线句子意为:青少年也正好是同样的方式看待的,只是正好相反的,也就是在孩子们看来,斗争的原因完全是他们的父母蛮不讲理。选A。
(3)考查细节理解。根据最后一段中的“Third , needing to be right ,It doesn't matter what the topic is –politics. The laws of physics ,or the proper way to break an egg –the point of these arguments is to prove that you are right and the other person is wrong , for both wish to be considered an authority—someone who actually knows something — and therefore to command respect”可知,他们争论的话题是什么不重要,重要的是他们要证明自己是对的,而对方是不对的,从而赢得尊重。选C。
(4)考查推理判断。根据由最后一段中的“In this article, I'll describe three no-win situations that commonly arise between teens and parents and then suggest some ways out of the trap.”可知,在这篇文章中,作者将描述三种通常会引起青少年和父母之间斗争的情形,然后提出几种解决的方法。最后一段介绍了三种情形,所以接下来讨论的该是解决的方法了。选C。
【点评】本题考点涉及细节理解,句义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇教育类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,同时根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选出正确答案。
2.阅读理解
British Museum Visitor Regulations Opening hours
We open the Museum's galleries daily from 10:00 am until 17:30 pm. We keep selected galleries open until 20:30 pm on Fridays.
The Museum's Great Court is open from 9:00 am until 18:00 pm; except on Fridays when it remains open until 20:30 pm.
You may be asked by your staff to begin leaving up to ten minutes before closing time. The Museum is closed 24-26 December and 1 January. Admission
We warmly welcome you on your visit to the Museum. In the interests of the security of all of
our visitors we require you follow these regulations.
Admission to the Museum is free, but we may charge for entry to some temporary exhibitions and events. Food and drink
You aren't allowed to consume food and drink inside the Museum, except in places such as the restaurant and cafes or the forecourt. Families with children may use the Ford Centre for young visitors in the basement of the Museum's Great Court at weekends and during school holidays. Animals
If you have a disability, you may be accompanied in the Museum by your guide, assistant or companion animal. You aren't allowed to bring animals into the Museum under any other circumstance.
Film, photography and audio recording
Except the place that are indicated by notices, you're permitted to use hand-held cameras (including mobile phones) with flash bulbs or flash units, and audio and film recording equipment not requiring a stand. You may use your photographs, film and audio recordings only for your own private and non-commercial purposes. (1)When can visitors visit the Museum?
A. At 18:30 pm on weekends. B. At 14:00 am on Christmas Day. C. At 19:00 pm on Fridays. D. At 11:00 am on New Year's Day. (2)Who are the regulations mainly intended for?
A. The visitors. B. The staff. C. The parents. D. The children. (3)What can visitors do in the Museum?
A. Eat and drink as they like. B. Take along their pet dogs. C. Record films for sale. D. Take photos for personal purpose. 【答案】 (1)C (2)A (3)D
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了大英博物馆的游客守则。
(1)考查细节理解。根据Opening hours部分中的“The Museum's Great Court is open from 9:00 am until 18:00 pm; except on Fridays when it remains open until 20:30 pm.”及“The Museum is closed 24-26 December and 1 January.”可知,大英博物馆从上午9点开放到下午18点,周五开放到晚上20:30,12月24日至26日圣诞节期间和1月1日新年是闭馆的,由此可知,你可以在星期五晚上19:00去参观,故选C。
(2)考查推理判断。纵观全文,以及标题“British Museum Visitor Regulations”可知,本文介绍的是大英博物馆的游客守则,自然是针对游客的,故选A。
(3)考查细节理解。根据Film, photography and audio recording部分中的“You may use your photographs, film and audio recordings only for your own private and non-commercial purposes.”可知,大英博物馆里允许游客出于个人目的或非商业目的拍照,故选D。 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。
3.阅读理解
The founder of electric supercar maker Rimac has said it won't make sense for people to own or drive their own cars in the coming decades.
According to Rimac, most people will no longer own or operate their own cars in the future. Instead, vehicles will be shared, self—driving and electric. These changes are already starting. \"There will be people who still want to own their cars and drive their cars and I am happy for that because that is our business,\" Rimac said. \"Long term, I think 20 years down the road, it will be totally changed and people will not own or drive their cars anymore.\" Rimac's most recent car, the C—Two, comes off the production line next year.
Rimac is well aware the industry is changing quickly due to the rise of self-driving vehicles and electric batteries, and says in the next 20 years driving as we know it may exist mainly as a hobby. \"I really believe that humanity goes for things that make sense.\" he told Newsweek. \"If you look at 1.3 million people dying every year on the roads, if you look at the impact it has on economies based on traffic jams and time lost, it's so much of a negative impact to society that I think such a huge benefit can be gained if people stop driving.\"
\"Let's look into the future. You are standing in front of the choice of either investing a huge amount of your money in buying a hunk of metal and plastic for 30, 40, 50 thousand dollars, or you have the convenient option of paying as you go, the car picks you up in a few minutes, it's a nice environment and you spend a few dollars per day on your transport.\"
\"When you take the driver out of the car, transport can be much cheaper and you can use the time to do other things, instead of sitting behind a steering(转向)wheel and not doing anything else. So I think the choice for the vast majority of people will be the obvious one.\" (1)What can we learn from paragraph 2? A.The majority of people will purchase cars. B.Huge changes will take place in car industry. C.Driving cars will enjoy more popularity. D.The car business is gradually disappearing.
(2)What is a major cause of the fast change in the car industry? A.The rapid growth of self-driving cars. B.The rise of shared vehicles. C.The increasing demand of customers. D.The advanced production line.
(3)How does Rima feel about the future of self-driving cars? A.Uncertain. B.Confused. C.Optimistic. D.Frightened.
(4)What can be a suitable title for the text? A.Self-driving cars meet new challenges. B.Self-driving cars avoid human errors.
C.Possessing or driving cars won't be a must. D.Conventional cars will be completely replaced. 【答案】 (1)B (2)A (3)C (4)C
【解析】【分析】本文是一篇议论文,讲述了由于自动驾驶车辆和电池的兴起,在不远的将来人们不用再买车和驾车,此外自动驾驶车辆将给社会和环境带来巨大好。
(1)考查推理判断。根据第二段中的“Long term, I think 20 years down the road, it will be totally changed and people will not own or drive their cars anymore.”可知,20年后交通会有巨大的变化,人们将不会拥有或者驾驶车辆,由此可推测将来汽车产业将会发生巨大变大。故选B。
(2)考查细节理解。根据第三段中的“Rimac is well aware the industry is changing quickly due to the rise of self-driving vehicles and electric batteries,“可知汽车产业的巨大变化是由自动驾驶车辆和电池的兴起导致。故选A。
(3)考查推理判断。根据第五段中的”So I think the choice for the vast majority of people will be the obvious one.”可知Rimac认为很多人都会选择自动驾驶车辆,故推测Rimac对自动驾驶车辆的未来非常乐观。选C。
(4)考查主旨大意。根据第一段中的“The founder of electric supercar maker Rimac has said it won't make sense for people to own or drive their own cars in the coming decades.“和下文所讲述的内容可知,本文主要围绕将来人们不用再拥有和驾驶车辆展开。故选C。 【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇科技类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
4.阅读理解
The idea that computers have some amount of \"intelligence\" is not new, says Ralph Haupter, the president of Microsoft Asia, pointing as far back as 1950 when computer pioneer Alan Turing asked whether machines can think. \"So it has taken nearly 70 years for the right combination of factors to come together to move AI from concept to reality,\" says Haupter.
It is predicted that the development of artificial intelligence will be the story of the coming generations, not just the coming year, but as 2019 gets underway, you'll find AI will begin to touch your life in many ways according to some researchers.
\"Personal assistant AIs will keep getting smarter. As our personal assistants learn more about our daily routines, I can imagine the day I need not to worry about preparing dinner. My AI knows what I like to eat, which days of the week I like to cook at home, and makes sure that when I get back from work all my groceries are waiting at my doorstep, ready for me to prepare that delicious meal I had been longing for.\" ---Alecjandro Troccoli, senior research scientist, NVIDIA. \"Thanks to AI, the face will be the new credit card, the new driver's license and the new barcode (条形码). Facial recognition is already completely transforming security with biometric
capabilities being adopted, and seeing how technology and business are connected, like Amazon is with Whole Foods, I can see a near future where people will no longer need to stand in line at the store.\" ---Georges Nahon, president, Orange Institute, a global research laboratory. \"2019 will be the year AI becomes real for medicine. By the end of the year we're seeing solutions for population health, hospital operations and a broad set of clinical specialties quickly follow behind.\" ---Mark Michalski, executive director, Massachusetts General Hospital. (1)What can we know about AI from the first two paragraphs? A. People didn't expect AI to develop so rapidly. B. The idea of AI just came up recently.
C. The concept of AI was put forward by Ralph Haupter. D. It took more than 70 years to turn the concept into reality.
(2)Who sees the future of AI doing housework instead of human being? A. Alan Turing. B. Georges Nahon. C. Mark Michalski. D. Alejandro Troccoli. (3)What is Georges Nahon's job?
A. Executive director of a hospital. B. President of a research laboratory. C. Chairman of an energy corporation. D. Chief operating officer of a newspaper. (4)How is the passage developed?
A. By explaining cause and effect. B. By presenting research results. C. By listing some predictions. D. By describing personal experiences. 【答案】 (1)A (2)D (3)B (4)C
【解析】【分析】本文是一篇说明文,通过Alecjandro Troccoli,Georges Nahon以及Mark Michalski对人工智能未来将应用于的领域进行预测和说明。
(1)考查细节理解。根据第二段中的”It is predicted that the development of artificial intelligence will be the story of the coming generations, not just the coming year, but as 2019 gets underway, you'll find AI will begin to touch your life in many ways according to some researchers.“据预测,人工智能的发展将成为未来几代人的故事,而不仅仅是未来的一年,但随着2019年的到来,你会发现人工智能将开始在许多方面影响你的生活。可知从前两段我们可以了解到人们没想到人工智能会发展得这么快。故选A。
(2)考查细节理解。根据第三段中的”My AI knows what I like to eat, which days of the week I like to cook at home, and makes sure that when I get back from work all my groceries are waiting at my doorstep, ready for me to prepare that delicious meal I had been longing for.\" ---Alecjandro Troccoli, senior research scientist, NVIDIA.“我的人工智能知道我喜欢吃什么,一周中的哪几天我喜欢在家做饭,并确保当我下班回家时,所有的杂货都在门口等着我,为我准备好我一直渴望的美味佳肴。——Alecjandro Troccoli, NVIDIA的高级研究科学家。可知Alecjandro Troccoli能预见人工智能代替人类做家务的未来。故选D。
(3)考查细节理解。根据倒数第二段中的”Georges Nahon, president, Orange Institute, a global research laboratory.“Georges Nahon,全球研究实验室奥兰治研究所主任。可知
Georges Nahon的工作是研究实验室的主任。故选B。
(4)考查推理判断。第三、四和五段分别为Alecjandro Troccoli预测人工智能代替人类做家务的未来;Georges Nahon预测人脸识别将和商业结合在一起以及Mark Michalski对人工智能应用于医学的预测,可知这篇文章是通过列举一些预测进行论述展开的。故选C。 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇科技类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。
5.阅读理解
Jane Austen is loved mainly as a charming guide to fashionable life in the Regency period (英国摄政时期). She is admired for describing a world of elegant houses, dances, servants and fashionable young men driving barouches (四轮四座大马车). But her own vision of her task was completely different. She was an ambitious and strict moralist. She was highly conscious of human failings and she had a deep desire to make people nicer: less selfish, more reasonable and more sensitive to the needs of others.
In Pride and Prejudice, Mr. Darcy and Elizabeth Bonnet start off heartily disliking each other and then, gradually realize they are in love. They make one of the great romantic couples. He is handsome, rich and well connected; she is pretty, smart and lively. But why actually are they right for one another?
Jane Austen is very clear. It's for a reason we tend not to think of very much today: It is because each can educate and improve the other. When Mr. Darcy arrives in the neighborhood, he feels \"superior\" to everyone else, because he has more money and higher status. At a key moment, Elizabeth condemns his arrogance (自大) and pride to his face. It sounds offensive in the extreme, but later he admits that this was just what he needed.
Mostly, we tend to think of love as liking someone for who they already are, and of total acceptance. But the person who is right for us, Austen is saying, is not simply someone who makes us feel relaxed or comfortable; they got to be able to help us overcome our failings and become more mature, more honest and kinder—and we need to do something similar for them. (1)What do we know about Jane Austen from paragraph 1?
A. She lived a fashionable life. B. She wrote about the life of the rich. C. She knew exactly human virtues. D. She was nicer to less selfish people. (2)What can we learn about Mr. Darcy from the text? A. He dislikes Elizabeth from the beginning to the end. B. He is handsome, rich and rather modest. C. He is kind to everyone in the neighborhood. D. He needs Elizabeth to point out his shortcomings.
(3)Which person is right for you according to Jane Austen? A. A person that you like for who he or she is. B. A person with whom you feel really relaxed. C. A person making you become a better man or woman. D. A person who does something similar to you.
(4)What message does the book Pride and Prejudice convey?
A. Improve yourself with your lover's help. B. Accept the people you love totally. C. Earn much money to make people love you. D. Find your true love with pride and prejudice. 【答案】 (1)B (2)D (3)C (4)A
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了简·奥斯丁的著作《傲慢与偏见》中传达了在爱人的帮助下提高自己的思想。简·奥斯丁认为一个让你成为更好的男人或女人的人最适合你。
(1)考查细节理解。根据第一段中的”She is admired for describing a world of elegant houses, dances, servants and fashionable young men driving barouches.“她因描述了一个充满优雅的房子、舞蹈、仆人和时髦的年轻人驾着四轮马车的世界而受到赞赏。可知她写了关于富人的生活。故选B。
(2)考查细节理解。根据倒数第二段中的”At a key moment, Elizabeth condemns his arrogance and pride to his face. It sounds offensive in the extreme, but later he admits that this was just what he needed.“在关键时刻,伊丽莎白当面谴责了他的傲慢和骄傲。这听起来很无礼,但后来他承认这正是他所需要的。可知达西先生需要伊丽莎白指出他的缺点。故选D。
(3)考查细节理解。根据最后一段中的”But the person who is right for us, Austen is saying, is not simply someone who makes us feel relaxed or comfortable; they got to be able to help us overcome our failings and become more mature, more honest and kinder—and we need to do something similar for them.“但奥斯汀说,适合我们的人,不仅仅是让我们感到放松或舒适的人;他们必须能够帮助我们克服失败,变得更成熟、更诚实、更善良——我们需要为他们做一些类似的事情。可知简·奥斯丁认为一个让你成为更好的男人或女人的人最适合你。故选C。
(4)考查推理判断。根据第三段中的”It's for a reason we tend not to think of very much today: It is because each can educate and improve the other.“这是一个我们今天很少想到的原因:因为每个人都可以教育且帮助对方提高。可知《傲慢与偏见》这本书传达了在爱人的帮助下提高自己的信息。故选A。
【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。
6.阅读理解
Hi, I'm Neil Harbisso. I come from a place where the sky is always grey, where flowers are always grey, and where television is still in black and white.
I actually come from a world where color doesn't exist. I was born with achromatopsia. I was born completely color-blind. So I've never seen color, and don't know what it looks like. But since the age of 21, I can hear color thanks to a magic electronic eye called \"eyeborg\": a color sensor
between my eyes connected to a chip(芯片) installed at the back of my head that transforms color frequencies into sound frequencies that I hear through my bone.
I've had the electronic eye permanently attached to my head and I've been listening to colors nonstop since 2004. So I find it completely normal now to hear colors all the time.
Since I started to hear color, my life has changed significantly. Art galleries have become concert halls. I can hear a Picasso. And supermarkets have become like night clubs. I love how they sound.
My sense of beauty has changed. Someone might look very beautiful but sound terrible, and someone might sound very harmonious but look awful. So I find it really exciting to create sound portraits(画像) of people. Instead of drawing the shape of someone's face I write down the different notes I hear when I look at them, and then I send them an mp3 of their face. Each face sounds different. I can even give face concerts now, concerts where I play the audience's faces. The good thing about doing this is that if the concert doesn't sound good, it's their fault. I also found out that things I thought were colorless are not colorless at all. Cities are not grey. Lisbon is yellow turquoise(宝石绿); London is very golden red…and humans are not black and white. Human skins range from light shades of orange to very dark shades of orange. We are all orange.
If we extend our senses, we will consequently extend our knowledge.
(1)We can infer from the article that people with achromatopsia ____________. A. suffer from blindness B. have a good sense of colors
C. are not able to see colors D. like to go to concert halls and supermarkets (2)What does the author mean by saying \"Art galleries have become concert halls\"? A. Art galleries have been changed into various sounds. B. Works at the art galleries are created by great musicians. C. Art galleries are filled with noisy people.
D. The author now likes art galleries as much as concert halls. (3)Which of the following statements is NOT correct? A. Neil developed a rare disease in his childhood. B. The eyeborg produces sounds based on shades of colors. C. Neil will use the eyeborg for the rest of his life. D. In Neil's mind, all people are orange.
(4)What is the best title for the passage?
A. Eyeborg–a real life saver. B. I listen to color.
C. Sense the world. D. Art galleries turned into concert halls. 【答案】 (1)C (2)A (3)A (4)B
【解析】【分析】本文是一篇记叙文,从小患有色盲的作者,利用颜色传感器来听自己看不见的颜色,从而形成了作者与众不同的美感。作者认为如果我们扩展我们的感官,我们将因此扩展我们的知识。
(1)考查推理判断。根据第二段中的“I actually come from a world where color doesn't exist. I was born with achromatopsia. I was born completely color-blind.”我来自一个没有颜色的世界。我生来患有色盲。我生来就是色盲。可推断,患有色盲的人是看不见颜色的。故选C。
(2)考查句义猜测。根据第四段中的“Since I started to hear color, my life has changed significantly.”自从我开始听到颜色,我的生活发生了巨大的变化;以及空后“I can hear a Picasso.”我能听见毕加索的声音。可知作者说\"艺术画廊变成了音乐厅\"意思是对作者来说,艺术画廊已经变成了各种各样的声音。故选A。
(3)考查细节理解。根据第二段中的“I actually come from a world where color doesn't exist. I was born with achromatopsia. I was born completely color-blind.”我来自一个没有颜色的世界。我生来患有色盲。我生来就是色盲。可知A选项\"尼尔小时候得了一种罕见的疾病。\"错误。故选A。
(4)考查主旨大意。根据第三段中的“I've had the electronic eye permanently attached to my head and I've been listening to colors nonstop since 2004. So I find it completely normal now to hear colors all the time.”我把电子眼固定在头上,从2004年开始我就不停地听彩色音乐。所以我发现现在一直听到颜色是完全正常的。以及文章主要内容为生来是色盲的作者讲述自己听颜色的事情,故选B。
【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测,推理判断和主旨大意四个题型的考查,是一篇故事类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
7.阅读理解
Microsoft announced this week that its facial-recognition system is now more accurate in identifying people of color, touting (吹嘘)its progress at tackling one of the technology's biggest biases (偏见).
But critics, citing Microsoft's work with Immigration and Customs Enforcement, quickly seized on how that improved technology might be used. The agency contracts with Microsoft for cloud-computing tools that the tech giant says is largely limited to office work but can also include face recognition.
Columbia University professor Alondra Nelson tweeted, \"We must stop confusing 'inclusion' in more 'diverse' surveillance (监管)systems with justice and equality.\"
Facial-recognition systems more often misidentify people of color because of a long-running data problem: The massive sets of facial images they train on skew heavily toward white men. A Massachusetts Institute of Technology study this year of the face-recognition systems designed by Microsoft, IBM and the China-based Face++ found that facial-recognition systems consistently giving the wrong gender for famous women of color including Oprah Winfrey, Serena Williams, Michelle Obama and Shirley Chisholm, the first black female member of Congress.
The companies have responded in recent months by pouring many more photos into the mix, hoping to train the systems to better tell the differences among more than just white faces. IBM said Wednesday it used 1 million facial images, taken from the photo-sharing site Flickr, to build
the \"world's largest facial data-set\" which it will release publicly for other companies to use. IBM and Microsoft say that allowed its systems to recognize gender and skin tone with much more precision. Microsoft said its improved system reduced the error rates for darker-skinned men and women by \"up to 20 times,\" and reduced error rates for all women by nine times. Those improvements were heralded(宣布)by some for taking aim at the prejudices in a rapidly spreading technology, including potentially reducing the kinds of false positives that could lead police officers misidentify a criminal suspect.
But others suggested that the technology's increasing accuracy could also make it more marketable. The system should be accurate, \"but that's just the beginning, not the end, of their ethical obligation,\" said David Robinson, managing director of the think tank Upturn.
At the center of that debate is Microsoft, whose multimillion-dollar contracts with ICE came under fire amid the agency's separation of migrant parents and children at the Mexican border. In an open letter to Microsoft chief executive Satya Nadella urging the company to cancel that contract, Microsoft workers pointed to a company blog post in January that said Azure Government would help ICE \"accelerate recognition and identification.\" \"We believe that Microsoft must take an ethical stand, and put children and families above profits,\" the letter said. A Microsoft spokesman, pointing to a statement last week from Nadella, said the company's \"current cloud engagement\" with ICE supports relatively anodyne(温和的)office work such as \"mail, calendar, massaging and document management workloads.\" The company said in a statement that its facial-recognition improvements are \"part of our going work to address the industry-wide and societal issues on bias.\"
Criticism of face recognition will probably expand as the technology finds its way into more arenas, including airports, stores and schools. The Orlando police department said this week that it would not renew its use of Amazon. com's Rekognition system.
Companies \"have to acknowledge their moral involvement in the downstream use of their technology,\"
Robinson said. \"The impulse is that they're going to put a product out there and wash their hands of the consequences. That's unacceptable.\"
(1)What is \"one of the technology's biggest biases\" in Paragraph 1? A. Class bias. B. Regional difference. C. Professional prejudice. D. Racial discrimination.
(2)What can we know about the improvement of facial-recognition technology? A. Justice and equality have been truly achieved. B. It is due to the expansion of the photo database. C. It has already solved all the social issues on biases.
D. The separation of immigrant parents from their children can be avoided. (3)What is the focus of the face-recognition debate?
A. Data problems. B. The market value. C. The application field. D. A moral issue. (4)What is David Robinson's attitude towards facial-recognition technology? A. Skeptical. B. Approval. C. Optimistic. D. Neutral. (5)We can infer from the last paragraph that Robinson thinks _____.
A. companies had better hide from responsibilities B. companies deny problems with its technical process C. companies should not launch new products on impulse
D. companies should be responsible for the new product and the consequences (6)Which can be the suitable title for the passage?
A. The wide use of Microsoft system B. Fears of facial-recognition technology C. The improvement of Microsoft system D. Failure of recognizing black women 【答案】 (1)D (2)B (3)D (4)A (5)D (6)B
【解析】【分析】本文是一篇议论文,微软面部识别技术改进了肤色识别,宣布其人脸识别技术将会更加精确,但是人们却认为它会带来更大的问题,希望微软把道德置于其利润之上,并且能够为产品以及其带来的后果负责。
(1)考查推理判断。根据第一段”Microsoft announced this week that its facial-recognition system is now more accurate in identifying people of color, touting (吹嘘)its progress at tackling one of the technology's biggest biases (偏见).“可知微软面部识别技术改进了肤色识别,吹嘘它可以解决该技术最大的偏见,由此可以推断该项技术在人种肤色上有偏见,也就是种族歧视。故选D。
(2)考查细节理解。根据第五段中的”The companies have responded in recent months by pouring many more photos into the mix, hoping to train the systems to better tell the differences among more than just white faces.“可知那些公司通过在原有照片中加入更多的照片,通过训练系统,从而提升系统的识别能力,即通过扩充照片数据库来提升系统的识别能力。故选B。
(3)考查推理判断。根据第九段中的”At the center of that debate is Microsoft, whose multimillion-dollar contracts with ICE came under fire amid the agency's separation of migrant parents and children at the Mexican border.“;和第十段中的”We believe that Microsoft must take an ethical stand, and put children and families above profits“可知对微软人脸识别技术的争论中心是,它会把墨西哥边缘的移民父母和孩子分开,且人们认为微软必须坚守道德底线,将儿童和家庭置于其利润之上,故推断目前对于脸部识别技术争论的焦点是道德问题。故选D。
(4)考查推理判断。根据最后一段中的 \"The impulse is that they're going to put a product out there and wash their hands of the consequences. That's unacceptable.\"可知Robinson认为他们推出了一种产品然后对其后果撒手不管,这是让人难以接受的。故推断Robinson对人脸识别技术是不支持的。故选A。
(5)考查推理判断。根据最后一段中的 \"The impulse is that they're going to put a product out there and wash their hands of the consequences. That's unacceptable.\"可知Robinson认为他们推出了一种产品然后对其后果撒手不管,这是让人难以接受的。故推断Robinson认为
公司应该对自己的产品和产品带来的后果负责到底。故选D。
(6)考查主旨大意。纵观全文可知,本文讲述了人们怀疑改进之后的人脸识别技术会带来更多的问题,比如种族歧视和置墨西哥孩子的利益于不顾。故选B。
【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇科技类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
8.阅读理解
Researchers in Australia have discovered an effective new method to capture the atmospheric carbon dioxide that is damaging our planet and transform it into something solid, making it much easier to store.
Carbon capture isn't new, but previous methods call for the gas to be compressed into liquid and then injected underground. Widespread usage of that technology has been locked by economic and environmental concerns due to possible leaks. Instead, in a study published in Nature Communications, the group details their sustainable and cost-effective plan for transforming CO2 into coal.
This new process involves a liquid metal catalyst(催化剂)that is efficient in conducting electricity. CO2 gas is dissolved in a container with some liquid. Once electricity charge is introduced, the CO2 begins to turn into solid pieces of carbon, which can be collected and stored. What makes this particularly unique is that the entire process can occur at room temperature. Previous experiments have only shown a gas to solid conversion at extremely high temperature, which made it impossible on a large scale. Now, the researchers are hoping that their work will be used to create even further when it comes to carbon storage.
In an interesting side benefit, the solid carbon also works as an electrode(焊条), which opens up a world of possibilities. \"A side benefit of the process is that the carbon can hold electrical charge, becoming a super battery, so it could potentially be used as a part in future vehicles,\" explains Dr. Dorna Estrafilzadeh, a researcher. \"The process also produces fuel as a by-product, which could also have industrial applications.\"
(1)What can we know about the previous carbon capture methods? A. People have to inject liquid to the gas. B. The previous methods can be done easily. C. The previous methods are not very popular. D. People have widely accepted previous methods. (2)What is the special part of the new method? A. It needs electricity to make the process efficient. B. It can be done in any kind of container. C. It doesn't need extreme temperature. D. It can produce much solid carbon.
(3)What can we infer from the last paragraph? A. The method will make fossil oil disappear. B. The method will influence the future industry.
C. The method will make developed countries more powerful. D. The method will be used to make new vehicles. (4)What is the best title for the passage? A. How to change carbon into CO2. B. A new carbon capture technology. C. A new technology to get useful carbon. D. Australia makes the world cleaner than before. 【答案】 (1)C (2)C (3)B (4)B
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了一种新的碳捕获技术的原理,优点和对未来工业的影响。
(1)考查细节理解。根据第二段中的“Widespread usage of that technology has been locked by economic and environmental concerns due to possible leaks.”可知之前技术的广泛应用受到了经济和环境方面的。故选C。
(2)考查细节理解。根据第四段中的“What makes this particularly unique is that the entire process can occur at room temperature.”可知新技术独特的地方是整个过程可以在室温条件下进行。故选C。
(3)考查推理判断。根据最后一段中的“which opens up a world of possibilities; it could potentially be used as a part in future vehicles和 which could also have industrial applications”可知这种技术的产物开辟了很多新的可能,可以被变成超级电池为未来车辆供能,过程中的副产品可以作为燃料应用到工业中,由此推测该技术会对未来的工业产生巨大影响。故选B。
(4)考查主旨大意。根据第一段中的“Researchers in Australia have discovered an effective new method to capture the atmospheric carbon dioxide ”和下文讲述的内容可知,本文主要介绍了一种新的碳捕获方法的原理和优点及其影响。故选B。
【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇科技类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
9.阅读理解
Imagine your body is like the house you live in. Every day, your family creates rubbish. The rubbish builds up until it is put out for the weekly garbage collection.
Now, say you put three bags of garbage out, but because one of the collectors was away sick, only two bags are collected. You take the leftover bag inside to be put out again next week. The following week you put out another three bags, plus the leftover bag from last week. But again, only two bags are collected. Imagine this cycle is repeated over the following weeks.
This is a simple description of what happens to your body when your kidneys (肾) don't work efficiently. Your body is not thoroughly emptied of waste products. Other areas of the body such
as blood pressure and red blood cell production are affected and the insidious process that may lead to kidney failure begins.
It's not uncommon for people to lose up to 90 percent of their kidney function before developing any symptoms. There may be no warning signs. This makes early detection(诊察) difficult.
Kidney's main job is to remove toxins (毒素) and unwanted water from our blood. Every day our kidneys clean an average of 200 litres of blood. Kidney failure may be a gradual and silent process, going unnoticed because there is no apparent pain.
Research shows that more than 25 percent of patients found to require dialysis (透析) do not see a kidney specialist until less than 90 days before dialysis starts. Some risk factors for kidney disease such as age and genetic make-up are out of our control; however, some changes in lifestyle may help prevent kidney damage. Two major risk factors for kidney disease, diabetes and high blood pressure, have been on the rise over the last few decades. Both conditions are chiefly affected by being overweight and not getting enough exercise, which are the potential factors for the disease.
(1)The author gives the example of the house we live in to indicate that ________. A. it's safe and harmless for our body to keep some waste
B. it doesn't matter much if the waste in our body is not emptied in time C. it's important for our body to empty the waste in time every day D. our body will not produce any waste if our kidneys work efficiently (2)The underlined word \"insidious\" (in Paragraph 3) means ________. A. gradual and unnoticed B. apparent and fast C. smooth and safe D. painful and long
(3)We can infer that when we find some symptoms related to our kidneys, ________. A. the kidney failure begins
B. the kidneys may have been seriously damaged C. we have lost about 10 percent of kidney function D. the kidneys can still work properly
(4)How many factors of kidney disease are mentioned in the passage? A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. (5)Which of the following helps prevent kidney damage? A. Go to see a kidney specialist shortly before dialysis starts. B. Go to see a kidney specialist whenever you find any warning sign. C. Try to keep low blood pressure and a stable lifestyle.
D. Take enough exercise and make early detection of kidney disease. 【答案】 (1)C (2)A (3)B (4)D (5)D
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了肾脏出现问题的原因,以及巨大危害,分析
了肾脏问题出现的重要因素,并指出如何预防肾病。
(1)考查推理判断。根据一二段的内容,以及第三段中的“This is a simple description of what happens to your body when your kidneys (肾) don't work efficiently.”可推断,作者列举家庭处理垃圾情况的主要目的是让我们明白身体和家一样需要及时处理垃圾,不然对身体有害。故选C。
(2)考查词义猜测。根据第三段中的“Other areas of the body such as blood pressure and red blood cell production are affected and the insidious process that may lead to kidney failure begins.”和第四段中的“There may be no warning signs.”可知,肾功能的变化是由身体其它变化引起的,是一个渐变的过程,而且这个变化没有任何警示,故推测划线词的意思是“逐渐的/慢慢的,无法察觉的”。故选A。
(3)考查推理判断。根据第四段中的“It's not uncommon for people to lose up to 90 percent of their kidney function before developing any symptoms. There may be no warning signs.”可知,90%的症状在被确诊之前是看不出来的,而且没有任何的预警,故推测当人们发现肾病症状时,肾可能已经严重受损。故选B。
(4)考查细节理解。根据最后一段中的\"age and genetic make-up, diabetes and high blood pressure, overweight and not getting enough exercise,\"衰老,基因组成,糖尿病,高血压,超重和不运动,可知,这六项都是导致肾病的原因。故选D。
(5)考查推理判断。根据第四段中的“There may be no warning signs. This makes early detection(诊察) difficult.” 和第六段中的“Both conditions are chiefly affected by being overweight and not getting enough exercise, which are the potential factors for the disease.”可推测,早期诊察,做足够的锻炼可以预防肾损伤。故选D。
【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇医学类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选出正确答案。
10.阅读理解
A dog spent the last four years of his life waiting a crossroad in the Thai city of Khon Kaen as if waiting for someone. People originally thought the dog had been abandoned, but then realized that he looked healthy, so people asked around about him. It turned out that the dog had indeed been spending most of his time around that crossroad, but a woman had been coming -.round regularly to bring him food and water.
One day, while photographing the dog everyone called Leo, a reporter met the woman who had been taking care of him. She had come to drop off some food. After learning the story about the dog and the woman, the reporter decided to share the story on social media. The post soon went viral and the photos of Leo got shared hundreds of times. And the photos reached the eyes of Leo^ former old owner.
Nang Noi Sittisarn, a -year-old woman from Thailand's Roi Et Province, almost had a heart attack when her daughter showed her a photo of the beloved dog named BonBon she had lost during a car trip. When she learned that he had been waiting for her in the same spot for the last four years,her heart melted(融化).
Auntie Noi told her daughter to drive her to where the dog was waiting. When she got there and called his name. BonBon, the poor dog started wiggling(扭动)his tail and came to her,but when she tried to take him home with her, he was unwilling to follow. She didn't want to force the dog to come with her so she agreed to leave him with his new master. However, she and her daughter will come to visit him regularly.
(1)Why did the dog look healthy after separation from his former owner? A.He walked around the crossroad constantly. B.He was kept at a woman's home all the time. C.A local reporter brought him food and water. D.A woman looked after him on a regular basis.
(2)What does the underlined phrase \"went viral\" in paragraph 2 probably mean? A.Changed surprisingly. B.Spread quickly. C.Appeared gradually. D.Fell directly.
(3)How did Nang Noi Sittisam feel about the dog's waiting for her? A.Shocked. B.Regretful. C.Touched. D.Proud
(4)What can we mainly learn from the story about the dog? A.Unbelievable success is worth waiting for. B.We should adjust ourselves to environments. C.We need to learn to be faithful and thankful. D.No one knows the result until the last minute. 【答案】 (1)D (2)A (3)C (4)C
【解析】【分析】本文是一篇记叙文。NangNo Stiam四年前不小心丢了一条狗。这条忠诚的狗在走丢的地方等了四年,四年期间他得到了一位好心女士的悉心照料,最后在记者的帮助下与主人重聚。作为回报,他留下来陪伴这位女士。
(1)细节理解题。根据第一段“… but then realized that he looked healthy, so some people asked around about him. It turned out that the dog had indeed been spending most of his time around that crossroad, but a woman had been coming around regularly to bring him food and water. ”可知,那条狗看起来健康是因为一位女士定期照料他。故选D项。
(2)词义猜测题。根据画线短语所在句的句意“那个帖子很快就, Leo的照片被分享了成百上千次。”可推断,画线短语意为“迅速传播”,与Spread quickly意思最为接近。故选B项。
(3)推理判断题。根据第三段“When she learned that he had been waiting for her in the
same spot for the last four years,her heart melted(融化).”可推断,NangNoi Sittisarn得知她的狗一直在等待她,她深受感动。故选C项。
(4)推理判断题。这条狗能够等自己的主人四年,说明了他很忠诚;根据最后一段的叙述可知,这条狗找到主人后还要留下来陪伴自己的恩人,说明他知道感恩。由此可推断,我们通过这条狗的故事应该学会忠诚与感恩。故选C项。
【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和词义猜测三个题型的考查,是一篇记叙文,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
11.阅读理解
\"If they hated me they didn't talk to me about it,\" says a young German manager at a media firm in Frankfurt. Still, he says it was noticeable that when an employee 20 years older than him thanked him for buying lunch he had to swallow twice before adding the word \"boss\".
Older workers sometimes envy being managed by a younger colleague. Precocious (老成的) youngsters, too, can feel awkward about bossing their elders around. But in Germany a shortage of skilled workers means that such situations are becoming even more common.
The country's population is projected to shrink. As more Germans retire, fewer youngsters are entering the work-place to replace them. As a share of the working population the number of 15-to-24-year-olds has fallen by ten percent since the 1980s, says the German Federal Employment Agency. Firms competing to hire young talent have to promote them earlier as a result. A paper by professors at the university of Cambridge and WHU, a German business school, to be published in the Journal of Organizational Behavior, suggests this could be a problem.
As in many countries, German work-places are legally obliged to overlook age when deciding whom to promote. Yet according to Jochen Menges, one of the authors, when an ordinary worker leap-frogs a more experienced one it can leave the latter with feelings of \"anger, fear and disgust.\" People tend to judge their own standing by the success of their peers, and to see failure in being bossed about by someone younger. The relationship between feelings of anxiety and the age of the boss is clear, according to Mr Menges. A manager who is younger by one year is somewhat unsettling; a gap of 20 years is far more discouraging.
German firms certainly shouldn't return to a system in which age equals to rank. But young people tend to be sensitive about managing upwards. And older workers should be encouraged to see the bright side of learning new skills. Daimler, a big German car firm, says it promotes age- mixed teams, so that knowledge can be transferred between generations. It also supports young managers by asking retired employees to provide temporary support.
(1)For what does the author mention a young German manager and his experience in Paragraph 1?
A. To introduce the topic. B. To present an argument. C. To attract readers' interest. D. To describe his own idea.
(2)Why are some precocious youngsters bossing their elders around in Germany? A. Precocious youngsters are all skilled workers. B. Such situations are becoming more common.
C. Fewer youngsters would like to do hard work. D. Companies compete fiercely to hire young talent.
(3)In which of the following situations might an employee regard himself as a failure according to the passage?
A. When he has to decide whom to promote. B. When he leap-frogs a more experienced worker. C. When he is being bossed about by someone younger. D. When he experiences feelings of anger, fear and disgust.
(4)What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean? A. A younger boss is more likely to be nervous and anxious. B. An employee with a younger boss tends to suffer from anxiety. C. There is a connection between anxiety and the age of promotion. D. The age of the boss and anxiety are closely related. (5)What can we learn from the passage? A. Qualified workers should be promoted to boss. B. Older workers should support younger managers. C. Older workers are no better than younger colleagues. D. You are never too old to learn, or too young to manage. 【答案】 (1)A (2)D (3)C (4)B (5)D
【解析】【分析】本文是一篇说明文,由于德国年轻人数量下降,竞相雇佣年轻人才的公司不得不更早地提拔年轻人来做管理人员,拥有一位年轻的老板对员工无形中也产生了焦虑感。就此应该鼓励老员工看到学习新技能的光明面,以及组建年龄混合的团队。 (1)考查推理判断。根据第一段中的”Still, he says it was noticeable that when an employee 20 years older than him thanked him for buying lunch he had to swallow twice before adding the word ’boss‘.“不过,他说,值得注意的是,当一名比他大20岁的员工感谢他买了午餐时,他不得不吞下两口,然后才加上“老板”一词。提到的事例以及第二段中的”Older workers sometimes envy being managed by a younger colleague. Precocious youngsters, too, can feel awkward about bossing their elders around. But in Germany a shortage of skilled workers means that such situations are becoming even more common.“年长的员工有时会羡慕被年轻的同事管理。早熟的年轻人也会因为对长辈颐指气使而感到尴尬。但在德国,熟练工人的短缺意味着这种情况变得更加普遍。对第一段的现象进行解释说明,可知作者在第一段中提到了一个年轻的德国经理和他的经历是为了引入主题。故选A。
(2)考查推理判断。根据第四段中的”15-to-24-year-olds has fallen by ten percent since the 1980s, says the German Federal Employment Agency. Firms competing to hire young talent have to promote them earlier as a result.“德国联邦职业介绍所表示,自上世纪80年代以来,15至24岁的年轻人数量下降了10%。因此,竞相雇佣年轻人才的公司不得不更早地提拔他们。
可知在德国有些早熟的年轻人对长辈颐指气使,这是因为公司为雇佣年轻人才的激烈竞争,导致年轻人更早地被提拔为管理人员。故选D。
(3)考查细节理解。根据倒数第二段中的”People tend to judge their own standing by the success of their peers, and to see failure in being bossed about by someone younger.“人们倾向于根据同龄人的成功来判断自己的地位,并认为被年轻人左右是失败的。可知当员工被更年轻的人颐指气使的时候,他会认为自己是失败的。故选C。
(4)考查词义猜测。根据第四段中的”A manager who is younger by one year is somewhat unsettling; a gap of 20 years is far more discouraging. “一个年轻一岁的经理有点让人不安;20年的差距更让人沮丧。可推知老板年龄越年轻,员工的焦虑感越明显,故可推知划线句子意思是:拥有年轻老板的员工往往会感到焦虑。故选B。
(5)考查主旨大意。根据最后一段中的”But young people tend to be sensitive about managing upwards. And older workers should be encouraged to see the bright side of learning new skills. Daimler, a big German car firm, says it promotes age- mixed teams, so that knowledge can be transferred between generations. It also supports young managers by asking retired employees to provide temporary support.“但年轻人往往对向上管理很敏感。应该鼓励老员工看到学习新技能的光明面。德国大型汽车公司戴姆勒表示,他们提倡年龄混合的团队,这样知识就可以在几代人之间传递。它还通过要求退休员工提供临时支持来支持年轻的管理者。结合文章主要内容围绕着德国管理者倾向年轻化的问题,主要是说明了人们应当活到老学到老,永远不会因为太年轻而无法管理。故选D。
【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇社会现象类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选出正确答案。
12.阅读理解
A recent study finds that the dirt on the ground is likely to worsen climate change. Researchers have shown that warmer temperatures are heating the soil, which is causing microbes (微生物) to become more active and release more of the soil's carbon into the atmosphere. These soil changes can potentially contribute to even higher temperatures.
Scientists studied device readings, soil measurements, plant growth details and satellite observations from around the world. Their work is the most complete study on the subject. They found a sharp increase in carbon released into the atmosphere by bacteria and fungi (真菌) in soil from 1990 to 2014. Researchers explain that the carbon comes from the dead plants and leaves the microbes eat. As temperatures rise, the microbes eat more. And the more they eat, the more carbon can be made into carbon dioxide and released into the atmosphere.
This uncontrolled cycle speeds up and intensifies climate change. Overall, soil releases about nine times more carbon than human activities. But that is part of a natural cycle: the amount of carbon released into the air is about equal to the carbon oceans and plants take in.
However, carbon released from fossil fuel causes an imbalance. Burning coal, oil and natural gas puts more carbon into the atmosphere than nature can take in. The additional carbon heats the air and soil. And as the air and soil get hotter, the earth will release more carbon than it has
been holding.
If something isn't done, we are really in trouble. Proper soil conservation can help keep more carbon in soil. Conservation methods include avoiding turning the soil, covering off-season crops and leaving crop deposits on the ground.
(1)Which word can best describe the scientists' research data? A.Rich. B.Rare. C.Limited. D.Difficult.
(2)What does the underlined word \"intensifies\" in Paragraph 4 mean? A.Causes. B.Demands. C.Strengthens. D.Shows.
(3)What mainly causes the soil's temperature to rise? A.Active bacteria. B.Human activities. C.The overuses of soil. D.The wastes of fossil fuels.
(4)What can be a suitable title for the passage? A.Warmer soil and more carbon. B.The soil and the environment. C.The microbes and the temperatures. D.Hotter air and warmer environment. 【答案】 (1)A (2)C (3)B (4)A
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了人类燃烧燃料造成的土壤变化可能导致地球更高的温度。
(1)考查推理判断。根据第二段中的“Scientists studied device readings, soil measurements, plant growth details and satellite observations from around the world. Their work is the most complete study on the subject.”科学家们研究了来自世界各地的设备读数、土壤测量、植物生长细节和卫星观测数据。他们的工作是对这一课题最全面的研究。故选A。
(2)考查词义猜测。根据第四段中的“This uncontrolled cycle speeds up and intensifies climate change.”可知,and 为并列连词,即intensifies应与之前的speeds up 为同义词。speed up 意为“加速”,C项strengthen 意为“加强;增强”可为同义词。故选C。
(3)考查细节理解。根据第五段中的“However, carbon released from fossil fuel causes an imbalance. Burning coal, oil and natural gas puts more carbon into the atmosphere than nature can take in. The additional carbon heats the air and soil. And as the air and soil get hotter, the earth will release more carbon than it has been holding”然而,化石燃料释放的碳造成了不平
衡。燃烧煤炭、石油和天然气向大气中排放的碳超过了自然所能吸收的量。额外的碳使空气和土壤升温。随着空气和土壤变得越来越热,地球释放出的碳将超过它所承受的量。可知,人类的一系列燃烧燃料的行为是土壤温度上升的主要原因。故选B。
(4)考查主旨大意。根据第一段中的“soil changes can potentially contribute to even higher temperatures.”中间段落进行阐述分析原因和结果。末段提出了“Proper soil conservation can help keep more carbon in soil.”并提供了建议。因此标题关键词需有 soil, carbon等核心词。A项Warmer soil and more carbon.符合分析。故选A。
【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和主旨大意三个题型的考查,是一篇环保类阅读,考生需要准确掌握细节信息,同时根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
13.阅读理解
Dear young poets, TIME For Kids has a challenge for you: Write a rhyming poem and enter it in the TFK Poetry Contest. It must be a poem that does not copy another poet's works.
How to enter: This contest will begin 12 pm on April 14, 2019 and will end 12 pm on June 14, 2019. To enter online, visit timeforkids.com/2019poetrycontest and follow instructions to submit the following: (a) an original and previously unpublished poem; (b) the entrant's first name only and e-mail address; (c) a parent's e-mail address. Limit one entry per person or e-mail account. Judging: All entries will be judged by poet Kenn Nesbitt, based on the following criteria: creativity and originality (50%), use of language and rhyme (25%) and appropriateness to contest theme (25%). Winners will be notified by e-mail during the month of July and must respond within five days.
Eligibility (参赛资格):Open to legal citizens of the United States who are primary school students and are 8 to 13 years old at time of entry.
Prizes: Our judge will select four semifinalists, from whom one grand-prize winner and three finalists will be chosen. The one grand-prize winner will receive an online class visit from Kenn Nesbitt. All the semifinalists will receive a signed copy of Bigfoot Is Missing, which is worth about $ 275. The semifinalists' poems will be published at timeforkids.com. (1)How long will the Poetry Contest last?
A. One month. B. Two months. C. Three months. D. Four months. (2)What does the Poetry Contest value most? A.Whether the poem is novel. B.Whether the poem is humorous. C.Whether the poem is written in rhyme
D.Whether the poem is suitable for the contest theme. (3)What can the finalists get? A.A $ 275 bonus. B.An online class visit. C.The position of assistant editor. D.A signed copy of Bigfoot Is Missing. 【答案】 (1)B
(2)A (3)D
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了一项由TIME For Kids举办的诗歌比赛:如何参赛,如何评判,参赛者资格,如何评选获奖等相关信息。
(1)考查细节理解。根据第二段中的“This contest will begin 12 pm on April 14, 2019 and will end 12 pm on June 14, 2019.”本次比赛将于2019年4月14日下午12点开始,2019年6月14日下午12点结束。可知,此次比赛历时2个月。故选B。
(2)考查细节理解。根据第三段中的“All entries will be judged by poet Kenn Nesbitt, based on the following criteria: creativity and originality (50%), use of language and rhyme (25%) and appropriateness to contest theme (25%).”所有参赛作品将由诗人Kenn Nesbitt根据以下标准进行评判:创造力和原创性(50%),语言和韵律的使用(25%)和主题的适当性(25%)。可知,创新性占据50%,可以推断出此次比赛看重创新性。故选A。
(3)考查细节理解。根据最后一段中的“All the semifinalists will receive a signed copy of Bigfoot Is Missing, which is worth about $ 275. The semifinalists' poems will be published at timeforkids.com.”所有的半决赛选手都会收到一份签名版的《大脚怪》,价值约275美元。半决赛选手的诗作将在timeforkids.com上发表。参加半决赛的选手包含决赛选手,故选D。
【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读。考生需要准确捕捉细节信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。
14.阅读理解
Families around the country are finding new options for their children's midday meal thanks to a growing number of delivery options catering to students. Kiddos Catering in Chicago adopts a method of providing restaurant meals to schools that contract with it. Owner Michelle Moses and her staff work with area restaurants to create a variety of kid-friendly choices and deliver the meals to the schools five days a week. Parents select the lunches from an online order form that lists the day's featured restaurant and its menu choices.
\"Each day is a different restaurant with six to 10 menu options,\" she said. \"It offers so much choice to kids.\" The service appeals to parents because they think their children are less likely to toss out restaurant food than a packed lunch, Ms. Moses said. The schools appreciate that Moses handles the ordering, payment, pickup, and food distribution in the cafeteria. \"Schools really want to be in the business of educating kids,\" she said. \"They don't want to be in the food and beverage(餐饮) business.\"
That doesn't mean that schools always like it when teens (or parents) take it upon themselves to order food through phone apps. Many schools have banned that practice, citing safety concerns about delivery drivers showing up at school unannounced and the burden of tracking down students to alarm them that their meals have arrived.
\"These types of deliveries pose an unnecessary security risk for students and staff,\" said Bernard Watson, director of community relations for Gwinnett County Public Schools in Suwanee, Ga. \"In addition, our award-winning school nutrition program provides students with a wide
variety of tasty, nutritious meals on-site, so there is no need to order food from outside.\" Jacob Levin, a recent graduate of Bexley High School in Bexley, Ohio, relied on a sub shop to deliver a sandwich to him during lunchtime meetings or other appointments that conflicted with his lunch period. \"It was a convenient option. In most cases, I would not have been able to eat at school if it weren't for the delivery option,\" he said. \"Having a restaurant-quality sub also was much more enjoyable than cafeteria food.\"
(1)What can we learn about Kiddos Catering? A. It should be ordered online. B. It is a non-profit food program.
C. It delivers the meals to the schools twice a day. D. It mainly offers the featured dishes of a restaurant. (2)What does paragraph 2 mainly talk about?
A. The aim of the food and beverage business. B. A suitable time for school meals. C. Advantages of the delivering school lunch. D. An alternative to the school cafeteria. (3)What is Bernard Watson's concern for delivering food? A. It's less healthy than that in the school cafeteria. B. It causes a potential danger to students. C. It attracts students' attention to study. D. Its arrival is usually not punctual.
(4)What is Jacob Levin's attitude to the change of the school lunch?
A. Neutral. B. Careless. C. Supportive. D. Unfavorable. 【答案】 (1)A (2)C (3)B (4)C
【解析】【分析】本文是一篇议论文。孩子们的午餐有了新的选择,这要归功于越来越多迎合学生口味的外卖服务。但是该怎样权衡这一现象的利弊呢?
(1)考查细节理解。根据第一段中的\"Parents select the lunches from an online order form that lists the day's featured restaurant and its menu choices\"可知,Kiddos Catering提供的午餐需要在网上预订。故选A。
(2)考查段落大意。根据第二段中的“ The service appeals to parents because they think their children are less likely to toss out restaurant food than a packed lunch, Ms. Moses said. The schools appreciate that Moses handles the ordering, payment, pickup, and food distribution in the cafeteria. ”可知本段从父母以及学校两个角度介绍了递送的学校午餐的好处。故选C。 (3)考查细节理解。根据第四段中的\"These types of deliveries pose an unnecessary security risk for students and staff \"可知,Bernard Watson担忧的是,食物的递送可能会给学生带来潜在的危险。故选B。
(4)考查推理判断。根据最后一段中的\"It was a convenient option. In most cases, I would not have been able to eat at school if it weren't for the delivery option,\"可推断出,Jacob Levin对此的态度是支持的。故选C。
【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和段落大意三个题型的考查,是一篇社会现象类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
15.阅读理解
Darrell Blatchley, a marine biologist and environmentalist based in the Philippine city of Davao, received a call from the Philippines, Bureau of Fisheries and Aquatic Resources (渔业与水产资源局) early Friday morning reporting a death of a young whale.
When the necropsy (尸检) was performed, Blatchley told NPR, he was not prepared for the amount of plastic they found in the whale's stomach. \"It was full of plastic nothing but nonstop plastic.\" he said \"It was filled to the point that its stomach was as hard as a baseball.\" That means that this animal has been suffering not for days or weeks but for months or even a year or more,\" Blatchley added.
Blatchley is the founder and owner of the D'Bone Collector Museum, a natural history museum in Davao. In the coming days, the museum will display all the items found in the whale's system. Blatchley and his team work with the Bureau of Fisheries and Aquatic Resources and other organizations to assist in rescue and recovery of marine animals.
\"Within the last 10 years, we have recovered 61 whales and dolphins just within the Davao Gulf,\" he said. \"Of them, 57 have died due to man whether they took plastic or fishing nets or other waste, or gotten caught in pollution — and four were pregnant.\"
Blatchley said he hoped that the latest incident would launch the issue of plastic pollution in the Philippines and across the globe. \"If we keep going this way, it will be more uncommon to see an animal die of natural causes than it is to see an animal die of plastic,\" he said. (1)What can he inferred from the second paragraph? A. The whale was starved to death. B. Blatchley was shocked at what he found. C. The dead whale must have swallowed a baseball. D. Blatchley didn't make preparations for the necropsy.
(2)What will be shown in the D'Bone Collector Museum?
A. Waste collected from the ocean. B. The whole system of the whale. C. Things found in the whale's body. D. Many different tools of whaling. (3)What does Blatchley think of plastic pollution in the Philippines?
A. Uncommon. B. Worrying. C. Inspiring. D. Mild. (4)What is the best title for the text?
A. A Whale Found Dead of Plastic B. Stand Up for Protecting Whales C. Plastic Threatening Our Existence D. Natural Death or Merciless Murder 【答案】 (1)B (2)C (3)B (4)A
【解析】【分析】本文是一篇记叙文,一只鲸鱼因吞食大量的塑料而死亡,这引发了人们
对海洋塑料污染的担忧。
(1)考查推理判断。根据第二段中的“he was not prepared for the amount of plastic they found in the whale's stomach”可知,布拉奇利在鲸鱼的胃里发现了大量的塑料,他对此毫无准备,这是他意想不到的,由此可知,布拉奇利对他的发现感到震惊,故选B。
(2)考查细节理解。根据第三段中的“In the coming days, the museum will display all the items found in the whale's system.”可知,在鲸鱼体内发现的东西将在这座自然博物馆中展出,故选C。
(3)考查推理判断。根据最后一段中的“If we keep going this way, it will be more uncommon to see an animal die of natural causes than it is to see an animal die of plastic,”可知,布拉奇利说如果我们继续这样下去,动物因吃塑料死亡的情况比自然死亡更为常见,由此可知,他对菲律宾的塑料污染很担忧,故选B。
(4)考查主旨大意。纵观全文可知,本文主要讲述了一只鲸鱼因吞食大量的塑料而死亡,这引发了人们对塑料污染的担忧,故选A。
【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇环保类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
16.阅读理解
A video of a three-year-old girl being kicked by her own mother during a photo shot went viral (疯狂传播) on Thursday, indicating China's under per forma nee in regulating the emerging child modeling industry.
The girl, known as Niu Niu, was physically abused by her mother in several videos. The videos have annoyed Chinese media and Internet users alike. Many netizens and scholars call for local authorities to carry out further investigations into possible child abuse.
In response to the public outcry (强烈), Niu Niu's mother issued an apology via Sina Wei bo on Thursday, condemning accusations of abuse. She noted that she was merely guiding her daughter for better shots and the girl is well looked after.
Despite her apology, many E-shops which used Niu Niu's images for brand promotion have canceled their cooperation with the mother, while over 110 well-known child garment shops on Taobao have signed up for a campaign to provide better protection for child models.
\"It is necessary to adopt comprehensive laws and regulations to further protect the kids, preventing their parents and companies from exploiting (利用) them,\" Fang Zhiqing, a lawyer and child protection expert, said.
Niu Niu is not alone. In Zhili, a small town in Zhejiang province, thousands of children from across China are taken here by their parents to seize the chance of fame. With a population of 450,000. Zhili has over 13,000 manufacturers of child clothing. In 2017, the town earned over 7 billion yuan by selling do thing for children online, thus providing opportunities for child models. \"China's current advertisement law isn't workable when it comes to the industry of child modeling, as it lacks clear supervision measures and clear legal punishment.\" Fang added. \"It is important to issue new laws which regulate child modeling.\"
(1)What caused the public outcry? A. Videos showing how child models work. B. Problems in Chinese advertising industry. C. Several cases of child abuse in recent China. D. A girl being physically abused by her mother. (2)What happened after the public outcry? A. Taobao canceled the account of Niu Niu. B. The local police charged Niu Niu's mother. C. Niu Niu's mother admitted abusing her daughter. D. Shops stopped their cooperation with the mother. (3)What provided chances for Chinese child models?
A. The appearance of online shopping. B. The huge online sales of child clothing. C. The fast development of manufacturing. D. The change of parents' ideas about success. (4)Which opinion may Fang Zhiqing agree with? A. China should regulate child modeling. B. There are too many child models in China. C. New economic laws should be issued in Chinch. D. China s current advertisement law isn't workable. 【答案】 (1)D (2)D (3)B (4)A
【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,报道了一个叫妞妞的儿童模特遭到了母亲的身体虐待引起了公众的强烈以及人们对儿童模特行业的思考。
(1)考查推理判断。根据第二段中的“The girl, known as Niu Niu, was physically abused by her mother in several videos.The videos have annoyed Chinese media and Internet users alike.”可知,视频中,一个叫妞妞的女孩遭到了母亲的身体虐待引起了公众的强烈,故选D。 (2)考查细节理解。根据第四段中的“Despite her apology, many E-shops which used Niu Niu's images for brand promotion have canceled their cooperation with the mother,”可知,在公众的强烈之后,很多网店停止了与妞妞母亲的合作,故选D。
(3)考查推理判断。根据最后一段中的“In 2017, the town earned over 7 billion yuan by selling do thing for children online, thus providing opportunities for child models.”可知,2017年,这个浙江的小镇通过在网上销售童装赚了70多亿元,这为儿童模特提供了机会,可知,童装在网上的巨大销量为中国的儿童模特提供了机会,故选B。
(4)考查推理判断。根据最后一段中的“It is important to issue new laws which regulate child modeling.”可推断,方志清会同意中国应颁布新的法律来规范儿童模特行业,故选A。 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇新闻报道。考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。
17.阅读理解
Being forgiving to yourself and others can protect against stress and the harm it does to mental health, according to a new study in the Journal of Health Psychology.
Researchers looked at the effects of lifetime stress on a person's mental health, and how more forgiving people got along compared with people who weren't so forgiving. To do this, they asked 148 young adults to fill out questionnaires that assessed their levels of lifetime stress, their tendency to forgive and their mental and physical health.
No surprise, people with greater exposure to stress had worse mental and physical health. But the researchers also discovered that if people were highly forgiving of both themselves and others, that characteristic alone almost removed the connection between stress and mental illness.
\"It's almost entirely erased—it's zero,\" says study author Toussaint. \"If you don't have forgiving tendencies, you feel the immediate effects of stress in a severe way. You don't have anything to cushion you against that stress.\"
How a forgiving personality protects a person from the influence of severe stress is hard to determine. The researchers infer that people who are more forgiving may adopt better skills to deal with stress, or their reaction to major stressors(压力源)may be slow.
Though more research is needed to fully understand the benefits of being more forgiving, Toussaint believes\"100%\"that forgiveness can be learned. His own previous research has shown that saying a short prayer on forgiveness can help people take the edge off. \"I think most people want to feel good and forgiveness offers you the opportunity to do that,\" he says. (1)The researchers got the effect of forgiving by_____. A. analyzing questionnaires B. doing scientific experiment C. writing research papers D. communicating with 148 adults (2)What can we infer from the passage? A. Forgiving tendencies can deal with all mental problems. B. It remains unknown why forgiveness helps to reduce stress. C. Toussaint's study has fully discovered the benefits of being forgiving. D. Saying a short prayer on forgiveness is the key to getting rid of stress.
(3)What does the underlined phrase \"take the edge off' in the last paragraph probably mean? A. Look ahead. B. Become relaxed. C. Make up their mind. D. Stick to their goals. (4)What may be the best title for the passage?
A. A new study on physical health B. Forgiving yourself makes you feel good C. Forgiveness is good for mental health D. Getting rid of stress is good for your health 【答案】 (1)A (2)B (3)B (4)C
【解析】【分析】研究发现拥有一颗宽容的心,能减少焦虑和压力,让人心理健康。 (1)细节理解题。根据文章第二段的To do this, they asked 148 young adults to fill out questionnaires that assessed their levels of lifetime stress,可知,为了弄明白,研究人员让148个人填写了问卷调查,即他们是通过研究问卷调查来得出宽容的影响,故选A项。
(2)推理判断题。根据文章第五段的How a forgiving personality protects a person from the influence of severe stress is hard to determine. 可知目前很难确定宽容是如何防止人们不受严重压力的伤害,故推断宽容可以减少压力的原因是未知的,故选B项。
(3)词义猜测题。根据画线部分下文的I think most people want to feel good and forgiveness offers you the opportunity to do that可知宽容能让人感觉良好,故推测画线部分所在句子意思是:说一个和宽容相关的祷言能让人感觉良好。故划线部分的意思和\"感觉良好\"接近,故选B项。
(4)主旨大意题。通读全文可知,第一段为主题段,根据文章第一段的Being forgiving to yourself and others can protect against stress and the harm it does to mental health,可知本文主要讲述宽容对精神健康有好处,故选C项。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题、推理判断题、词义猜测题和主旨大意题,细节理解题要注意从文中寻找答案;推理判断题需要联系上下文,推断出需要的信息;词义猜测题,要联系上下文,猜测划线词在题中的含义;主旨大意题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。
18.阅读理解
Garbage sorting has become a hot issue around China, especially after Shanghai began carrying out a regulation on July 1.
Beijing, as a forerunner in environmental protection, has thus been expected to follow suit. The capital of the country has long been campaigning for sorting and recycling household waste, as part of its environmental drive for sustainable growth, local media reported.
The current regulation gives garbage sorting responsibilities to government departments, property management groups and other organizations. It also gives rules for companies, outlining how they're responsible for waste collection, transportation and treatment. Only individuals are not subject to responsibilities.
The long-awaited revision will soon change the situation, \"Taking out the trash without sorting it properly will be illegal,\" said Sun Xinjun, director of the Beijing Commission of Urban Management. In Shanghai, violators are now fined up to 200 yuan ($30)for trash-sorting violations. The maximum fine in Beijing will not be less than that, he said.
The Beijing city government first set out to promote garbage sorting in 2009. Authorities have since called on citizens to sort their household waste into four types-recyclable waste, kitchen trash, dangerous waste and others-and leave it in a corresponding dustbin or trash can. Blue-colored dustbins signify items within are recyclable, green represents kitchen trash, red corresponds to dangerous materials and grey to other waste.
To promote the awareness of garbage sorting and expand the base of participants, authorities have employed workers to help residents on the spot. With intelligent devices, those who throw in recyclable waste at given sites will be rewarded with bonus points, which can be used to buy daily goods. At some communities, there are no color-coded dustbins. Instead, a scheduled garbage collection service is offered to help improve the environment. In other communities, workers offer a door-to-door service to collect recyclables or kitchen waste.
Beijing Environmental Sanitation Engineering Group has been promoting new garbage sorting facilities such as recycling cabinets and smart kitchen waste trash cans since 2016, Xinhua News Agency reported. Nearly 26,000 metric tons of household waste is generated across Beijing on a daily basis and 29 terminal garbage disposal facilities are working at full capacity. Nearly 9.3 million tons of household waste was processed in the city last year.
(1)According to the passage, which dustbins should some used coke cans be thrown into? A. Grey-colored dustbins. B. Red-colored dustbins. C. Green-colored dustbins. D. Blue-colored dustbins. (2)We can learn from the passage that ________. A. new technology has been applied to help deal with garbage
B. Beijing carried out a more severe rule on garbage sorting than Shanghai C. the change of the current regulation has aroused objection among citizens D. the amount of household waste in Beijing is far from something disturbing (3)What is the best title for the text? A.How to Sort Garbage in China B.The Current Regulation in Beijing C.Garbage Collection in Beijing D.Waste Recycling Project Counts
(4)The passage can be sorted as ________. A.a book review B.a travel brochure C.an environment report D.a geography essay 【答案】 (1)D (2)A (3)C (4)C
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了垃圾分类在北京的实施情况。
(1)考查细节理解。根据倒数第三段中的“Blue-colored dustbins signify items within are recyclable,”可知,蓝色垃圾箱装的是可回收垃圾,而用过的可乐罐属于可回收垃圾,应投入蓝色垃圾箱内,故选D。
(2)考查细节理解。根据倒数第二段中的“With intelligent devices, those who throw in recyclable waste at given sites will be rewarded with bonus points”可知,有了智能设备,那些将垃圾投入到指定垃圾箱的市民将获得奖励积分,由此可知,新技术已应用于帮助处理垃圾,故选A。
(3)考查主题大意。通读全文,特别是根据第二段中的“Beijing, as a forerunner in environmental protection, has thus been expected to follow suit.”可知,本文主要介绍了垃圾分类在北京的实施情况,故选C。
(4)考查推理判断。通读全文可知,本文主要介绍的是垃圾分类在北京的实施情况,这属于环保话题,因此文章可能是一份环境报告,故选C。
【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇环保类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,同时根据上下文进行逻辑推理,概括归纳,从而选出正确答案。
19.阅读理解
If American waterways had ever been voted on the yearbook, the Buffalo River could easily have been named Ugliest. It could be hard to find hope there. It took decades for public perception of the river to shift. But activist citizens, who collaborated with industry, government, and environment groups never gave up on their polluted river—the Buffalo River gradually went from being considered a lost cause to a place worth fighting for. And by now the cleaned—up water is one of Buffalo'S biggest attractions.
By the 1960s, the river was seen as one of the worst sources of pollution pouring into the Great Lakes. The Buffalo River had caught fire many times. The surface had an oily layer, and any fish caught there were not eatable.
The waterway's fate started shifting in the mid-1960s. Stanley Spisiak was a local Polish—American jeweler by day, but by evening he was the kind of guy who'd chase down dumpers(垃圾车)he spotted on the Buffalo River. By 1966 he found himself winning the National Wildlife Federation's \"Water Conservationist of the Year\" award. And before long he got a nickname:\" Mr. Buffalo River. \"But there was only so much he could do—the river was still declared biologically dead in 1969.
Jill Spisiak Jedlicka is his great-grandniece. She picks up where he left off by directing the river's protector organization, Buffalo Niagara Waterkeeper. Professor Schneekloth and seven friends founded the organization as an all-volunteer nonprofit in 19, after organizing the first river cleanup that year. Today the group employs 27 full-time workers and has helped oversee the Buffalo River's $100 million restoration.
So far, the Buffalo River's water quality has restored, but it is still an ongoing issue, as sewage(污水)can overflow into the river after storms. Habitat restoration continues as well; fish and plantings are still being sampled to measure how well it's gone. (1)What did the Buffalo River use to be?
A. A waterway on the yearbook. B. A river heavily polluted. C. A great attraction of Buffalo's. D. A place worth fighting for. (2)Why was Mr.Spisiak named \"Mr. Buffalo River\"? A. Because his fate shifted in the 1 960s. B. Because he spotted dumpers on the River. C. Because he spared no efforts to protect the river. D. Because the river was declared biologically dead. (3)How long did it take for the river to restore?
A. More than half a century. B. Just four decades. C. About 30 years. D. Only 27 years. (4)What can be a suitable title for this text?
A. The restoration of the Buffalo River B. Stanley Spisiak: The \"Mr.Buffalo River\" C. The future of the Buffalo River D. River protection: A long way to go
【答案】 (1)B (2)C (3)A (4)A
【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了被污染的the Buffalo River的恢复。 (1)考查细节理解。根据第一段中的”never gave up on their polluted river—the Buffalo River gradually went from being considered a lost cause to a place worth fighting for.“;第二段中的”By the 1960s,the river was seen as one of the worst sources of pollution pouring into the Great Lakes. The Buffalo River had caught fire many times. The surface had an oily layer,and any fish caught there were not eatable.“可知,the Buffalo River过去是一条被严重污染的河。故选B。
(2)考查推理判断。根据第三段中的”Stanley Spisiak was a local Polish—American jeweler by day,but by evening he was the kind of guy who'd chase down dumpers(垃圾车)he spotted on the Buffalo River. By 1966 he found himself winning the National Wildlife Federation's \"Water Conservationist of the Year\"award. And before long he got a nickname: ‘Mr. Buffalo River.’\"可知,Mr. Spisiak被称为“Mr.Buffalo River”是因为他不遗余力地保护这条河。故选C。 (3)考查推理判断。根据第一段中的“It took decades for public perception of the river to shift.”公众对这条河的看法改变花了几十年的时间;第二段中的“By the 1960s,the river was seen as one of the worst sources of pollution pouring into the Great Lakes.”到了20世纪60年代,这条河被认为是五大湖最严重的污染源之一。;以及最后一段中的“So far,the Buffalo River's water quality has restored,”到目前为止,布法罗河的水质已经恢复”可知,这条河花了多半个世纪才恢复。故选A。
(4)考查主旨大意。第一段和第二段说明了the Buffalo River严重受污染的情况,第三、四段介绍了为改变污染状况所做的努力,以及最后一段中的“So far,the Buffalo River's water quality has restored,but it is still an ongoing issue,as sewage(污水)can overflow into the river after storms. Habitat restoration continues as well;fish and plantings are still being sampled to measure how well it's gone.”是其现状。综上可知,本文讲述的是被污染的the Buffalo River的恢复。故选A。
【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇环保类阅读,要求考生准确捕捉细节信息,同时根据上下文进行逻辑推理,概括归纳,从而选出正确答案。
20.阅读理解
Engineers in Upstate New York have invented a folded paper device that looks like a decorated art project. But don't be fooled. This is actually a paper-based battery. No, it doesn't look like any of those metal batteries running flashlights or smartphones. In these systems, the battery can be printed on a page. The battery's power consists of living bacteria.
Paper electronics are simple to make and inexpensive, notes study leader Seokheun Choi, an engineer at Binghamton University. They need no electrical outlet to recharge. They just need more bacteria, which can be found everywhere — including dirty water.
\"Most batteries use chemicals to generate electricity. Substituting bacteria can be an advantage,\" Choi says. \"They are cheap and self-repairing.\" What paper-based batteries won't do is generate much power. They do, however create enough to run small devices in faraway or dangerous places — such as a battlefield. They might also find use in medicine. For instance, they might power tiny sensors, such as the types used to measure blood sugar.
This invention is based on an observation made more than a century ago — that microbes (微生物) produce electricity as they digest food. Scientists refer to the bio-batteries based on this principle as microbial fuel cells. A fuel cell generates electricity like a regular battery. But a regular battery stops producing electricity when its inner chemical reactions stop. A fuel cell uses fuel that can be refilled. In this case, bacteria serve as the fuel. By refilling more microbes, as needed, scientists can keep these fuel cells running.
Lab tests have shown that the new battery can produce a current. Now, Choi and his team are looking at ways to increase the power. They're studying different shapes and materials for the anode and cathode (正负极). They're also looking for the best ways to combine batteries for more power. The beauty of the paper devices is that you can simply fold them to connect them. And they surely will be a trend in the near future.
(1)What makes the paper-based batteries different from other batteries? A. They are mainly used to run smartphones. B. They use bacteria to generate electricity. C. They are used to decorate small devices. D. They take a much shorter time to recharge. (2)What can the paper-based batteries do?
A. Power tiny devices. B. Lower blood sugar levels. C. Produce much electricity. D. Change chemicals in the paper. (3)What is the fourth paragraph mainly about?
A. The application of the new battery. B. The characteristics of the paper batteries. C. The intention to invent the device. D. The working principle of the invention. (4)What is the author's attitude towards the development of the paper-based batteries? A.Defensive. B.Optimistic. C.Doubtful. D.Ambiguous. 【答案】 (1)B (2)A (3)D (4)B
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了纸基电池的原理,这种电池可以通过微生物进行充电,同时,该电池也可以运用在医学方面,如测试血糖等。研发团队则在寻找能使该电池储存更多电量的方法。该电池最大的优势是可以随时随地折叠起来带走。 (1)考查细节理解。根据第二段中的\"They need no electrical outlet to recharge. They just need more bacteria, which can be found everywhere — including dirty water.\"这种电池是不需要外接发电设备进行充电的,只需要细菌就可以充电了,这是该电池与传统电池的不同之处。故选B。
(2)考查细节理解。根据第三段中的\"What paper-based batteries won't do is generate much power. They do, however create enough to run small devices in faraway or dangerous places\"纸基电池不会储存很多的电量,但这些电量还是能远程支持一些小型设备或运用在一些危险的地方,A项符合题意,故选A。
(3)考查主旨大意。根据第四段中的\"This invention is based on an observation made more than a century ago — that microbes(微生物)produce electricity as they digest food\",这项发明是基于百年前的一项观察,即微生物在消化食物的时候会产生电量。因此,科学家们\"Scientists refer to the bio-batteries based on this principle as microbial fuel cells\"根据这一原理将生物电池成为微生物燃料电池。由此可知,第四段介绍了生物电池的工作原理,故选D。
(4)考查推理判断。根据最后一段中的\"The beauty of the paper devices is that you can simply fold them to connect them\"该电池的优点是,人们可以简单地通过折叠来连接它们。作者用到beauty\"优点\"一词来说明该设备,说明作者对于该设备持一种积极的态度。故选B。
【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇科普类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
21.(2019•浙江)阅读理解
California has lost half its big trees since the 1930s, according to a study to be published Tuesday and climate change seems to be a major factor(因素).
The number of trees larger than two feet across has declined by 50 percent on more than 46, 000 square miles of California forests, the new study finds. No area was spared or unaffected, from the foggy northern coast to the Sierra Nevada Mountains to the San Gabriels above Los Angeles. In the Sierra high country, the number of big trees has fallen by more than 55 percent; in parts of southern California the decline was nearly 75 percent.
Many factors contributed to the decline, said Patrick Mclntyre, an ecologist who was the lead author of the study. Woodcutters targeted big trees. Housing development pushed into the woods. Aggressive wildfire control has left California forests crowded with small trees that compete with big trees for resources(资源).
But in comparing a study of California forests done in the 1920s and 1930s with another one between 2001 and 2010, Mclntyre and his colleagues documented a widespread death of big trees that was evident even in wildlands protected from woodcutting or development.
The loss of big trees was greatest in areas where trees had suffered the greatest water shortage. The researchers figured out water stress with a computer model that calculated how much water trees were getting in comparison with how much they needed, taking into account such things as rainfall, air temperature, dampness of soil, and the timing of snowmelt(融雪).
Since the 1930s, Mclntyre said, the biggest factors driving up water stress in the state have been rising temperatures, which cause trees to lose more water to the air, and earlier snowmelt, which reduces the water supply available to trees during the dry season.
(1)What is the second paragraph mainly about? A. The seriousness of big-tree loss in California. B. The increasing variety of California big trees. C. The distribution of big trees in California forests. D. The influence of farming on big trees in California.
(2)Which of the following is well-intentioned but may be bad for big trees? A. Ecological studies of forests. B. Banning woodcutting. C. Limiting housing development. D. Fire control measures. (3)What is a major cause of the water shortage according to Mclntyre? A. Inadequate snowmelt. B. A longer dry season. C. A warmer climate. D. Dampness of the air. (4)What can be a suitable title for the text? A. California's Forests: Where Have All the Big Trees Gone? B. Cutting of Big Trees to Be Prohibited in California Soon. C. Why Are the Big Trees Important to California Forests? D. Patrick Mclntyre: Grow More Big Trees in California 【答案】 (1)A (2)D (3)C (4)A
【解析】【分析】本文属于议论文,围绕加利福尼亚的大树从20世纪30年代以来大量减少为主题,探讨出现这一现象的原因。
(1)段落大意题。第二段第一句 The number of trees larger than two feet across has declined by 50 percent on more than 46, 000 square miles of California forests 为主题句,意思是:在4.6万平方英里的加利福尼亚的森林中,直径超过2英尺的树木的数量已经减少了50%。所以本段主要介绍加州的树木损失的严重情况,故答案为A。
(2)细节理解题。题干中的 well-intentioned 意为“好意的”。根据第三段描述:伐木者对大树的砍伐、住房向森林里推进、对野火的控制使得小树与大树竞争资源都是导致大树减少的原因。控制野火的初衷是保护森林,但是却导致大树得不到足够的资源而死亡。故答案为D。
(3)细节理解题 。将 water shortage 定位在第五段,而 Mclntyre 在最后一段,根据 the biggest factors driving up water stress in the state have been rising temperatures, which cause trees to lose more water to the air 可知,导致水源紧张的是上升的温度,造成树木将更多的水分散失到空气中。故答案为C。
(4)主旨大意题。文章的第一句是本文的主题句,文章围绕加利福尼亚大量的大树死亡展开,对大树数量减少的原因进行研究。故答案为A。
【点评】本文属于生态环保类文章,文章的首段第一句即为本文的主题句。阅读是紧扣主旨,快速浏览文章内容。答题时注意根据问题中的关键词在文章中定位,然后分析关键词所在句子的信息。
22.阅读理解
To ensure an excellent experience during your tour of the Mark Twain House, here are some guidelines and general information: The House is Shown Only by Guided Tour.
To ensure an optimum (最佳) experience, house tours are limited to 14 people, first-come, first-served. If your group has more than 10 people, call (860) 280-3130 to reserve a discounted group tour in advance of your visit. If you have a party of fewer than 10 people feel free to purchase tickets online: We will hold them at Will Call. The tour schedule is usually online about a month in advance.
Our site is made up of three buildings
The Webster Bank Museum Center at the Mark Twain House & Museum is always your first and last stop as it houses our ticket counter, museum store, film, exhibits and cafe. All tours gather in the museum center before heading over to Mark Twain's historic 1874 home. Mark Twain's historic carriage house is the third building on our property, but is generally not open to the public. The hayloft (干草棚) has been repurposed into offices and the main floor of the barn is a space available for rent for parties and meetings. Coupons & Discounts
The Mark Twain House offers only a few coupons and discounts. The price you pay for admission helps us maintain the beauty of this icon of American architecture. If you are lucky enough to find one of those special offers online or at your local library, keep in mind they are good only for the general Mark Twain House Tours. No passes or discounts may be applied to our specialty tours.
(1)What kind of tour booked beforehand enjoys a discount? A.Specialty tour. B.Guided tour
C.Group tour with 9 people. D.Group tour with 13 people.
(2)Which place is not available to tourists? A.The Webster Bank Museum Center. B.Mark Twain's historic carriage house. C.The hayloft.
D.Mark Twain's historic 1874 home.
(3)What is the purpose of charging admission fees? A.To earn more money. B.To well preserve the house. C.To support Mark Twain's family.
D.To offer parties and meetings. 【答案】 (1)D (2)B (3)B
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了参观马克·吐温故居的指南和信息。 (1)考查推理判断。根据The House is Shown Only by Guided Tour.部分中 的 \"If your group has more than 10 people, call (860) 280-3130 to reserve a discounted group tour in advance of your visit.\"可知,如果您的团体人数超过10人,请在您参观之前致电(860)280-3130预订折扣的团体游,可知,13人旅行团提前预定可以享受折扣,故选D。
(2)考查细节理解。根据Our site is made up of three buildings部分中的\"Mark Twain's historic carriage house is the third building on our property, but is generally not open to the public.\"可知,马克·吐温的马车屋是不对游客开放的,故选B。
(3)考查细节理解。根据Coupons & Discounts部分中的\"The price you pay for admission helps us maintain the beauty of this icon of American architecture.\"可知,你们的入场费用帮助我们保持这个美国标志性建筑——马克·吐温故居的美丽,可知,收取入场费的目的是保护好马克·吐温故居,故选B。
【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。
23.阅读理解
From quiet paths by a stream in a forest to busy roads running through a city, people have created various forms of routes in different places. These now exist all around us, and their use is imperative for societies. These routes have enabled people to move, transport things, and send information from one place to another quickly and safely. Throughout history, they have been important in our daily lives.
Early routes were often formed naturally on land. They gradually developed over long periods of time while people traveled them on foot or horseback. A significant turning point in their history arrived when the first wheeled carts appeared in ancient times. Once this happened, people recognized the importance of well-maintained routes. Therefore, towns, cities, and entire countries improved them. As a result, life became more convenient, communities grew, economies evolved, and cultures expanded.
People have established routes on water, too. Rivers and canals have served as effective routes for people to move around and carry things. For instance, in the old, Japanese city of Edo, water routes were used for the transportation of agricultural products, seafood, and wood. People have also opened routes across the sea. The seaways were critical for the navigation of ships, particularly in the days when they moved mainly by wind power. Using these sea routes, people could travel great distances, and go to places they had not previously been able to reach. People have gone on to open routes in the sky as well. Since the invention of the airplane, they have made it possible to travel long distances easily. Eventually, people became able to travel safely and comfortably high in the sky, and going vast distances only took a small amount of time. Today, we have a new type of route, the Internet. By using this worldwide route, people can
easily obtain information that once was available mainly from books and face-to-face communication. They can also instantly send messages to large numbers of people all at once. As long as there have been people, there have been routes to connect them. Currently unknown routes will surely take us even further in the future.
(1)Which of the following is closest to the meaning of the underlined word imperative in paragraph 1? A.accidental B.industrial C.essential D.traditional
(2)Why is the example of Edo introduced in paragraph 3? A.To describe the difficulty of creating routes on the water. B.To emphasize the fact that it was an important city.
C.To explain the use of water routes to move along the coastlines. D.To illustrate the important roles of water routes for cities. (3)What does paragraph 5 tell us about routes? A.Routes can be thought of as existing invisibly in the world. B.Routes that move information can be regarded as dangerous. C.The fundamental functions of routes are declining. D.The importance of different kinds of routes is the same. (4)What is the main idea of this article?
A.Humankind first created various types of convenient routes on land. B.Improvements in transportation have come at great cost. C.Technology has interfered with opening up routes around the world. D.The advancement of humanity was aided by the development of routes. 【答案】 (1)C (2)D (3)A (4)D
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了从最初的陆路到水路和空路,再到如今的互联网,这些路线促进了人类的进步和社会的发展。
(1)考查词义猜测。根据第一段中的\"These routes have enabled people to move, transport things, and send information from one place to another quickly and safely. Throughout history, they have been important in our daily lives.\"可知,这些路线使人们能够快速、安全地从一个地方到另一个地方移动、运输物品和发送信息。纵观历史,它们在我们的日常生活中一直很重要,因此它们的使用对于社会来说是必不可少的,由此可知画线词词义为\"必要的\",故选C。
(2)考查推理判断。根据第三段中的\"People have established routes on water, too. Rivers and canals have served as effective routes for people to move around and carry things.\"可知,人们也在水上建立了路线,河流和运河已经成为人们走动和搬运东西的有效途径,紧接着举
日本江户这个例子就是为了证明这一点,即:水路对城市有着重要作用,故选D。 (3)考查推理判断。根据第五段中的\"Today, we have a new type of route, the Internet. By using this worldwide route, people can easily obtain information that once was available mainly from books and face-to-face communication.\"可知,如今,我们有一种新的路线——互联网,通过使用这条世界性的途径,人们可以很容易地获得以前主要从书本和面对面的交流中获得的信息,与传统的陆路、水路以及空路相比,互联网这种新的路线是无形的,由此可知,路线可以被认为是无形地存在于这个世界上,故选A。
(4)考查主旨大意。通读全文可知,本文主要介绍了从最初的陆路到水路和空路,再到如今的互联网,这些路线促进了人类的进步和社会的发展,由此可知,本文介绍的是人类的进步得益于路线的发展,故选D。
【点评】本题考点涉及推理判断,词义猜测和主旨大意三个题型的考查,是一篇科技类阅读,考生需要根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
24.阅读理解
Triple Olympic and world sprint(短跑) champion Usain Bolt of Jamaica said on Monday he expects years of fast feats to ease doping doubts in athletics and has no plans to play American football.
Appearing on ESPN programs and in light-hearted races outside the television sport network's studios, Bolt said he feels he must prove himself to a skeptical sports world in the wake of past doping scandals(诽谤).
\"I have to prove myself to the world that you can run fast without it,\" Bolt said.
Bolt cited the speeds he and countryman Asafa Powell and American Tyson Gay have achieved without positive doping tests.
\"We just (have to) continue to run fast,\" Bolt said. \"In a couple of years everyone will continue to watch again and have less doubts.\"
Bolt won gold in the 100m, 200 and 4x100 relay in world record times at last year's Beijing Olympics and last month in Berlin set world records of 9.58 seconds in the 100 and 19.19 in the 200 and helped a relay title in a World Championships treble.
\"I want to be a legend in the sport. For me it's all a focus on winning championships after championships,\" Bolt said.
\"I don't consider myself a legend. When I defend my titles I will consider myself a legend.\" Bolt's defending of World and Olympic gold should be the feature attraction of the 2011 IAAF World Championships in Daegu, South Korea, and the 2012 London Olympics. (1)Why does Usain Bolt say that he has no plans to play American football? A. Because he wants to ease doping doubts in athletics. B. Because he wants to show his fast feats. C. Because he is doubted by some people. D. Because he runs fastest in the world.
(2)How many times did Usain Bolt break the world records?
A. three times. B. four times. C. five times. D. eight times. (3)What does the passage mainly tell us? A. Usain Bolt plans years of fast feats to ease doping doubts. B. Usain Bolt is doubted for his athletics.
C. Usain Bolt set world records again in Berlin last month. D. Usain Bolt wants to a legend in the sport. (4)The passage can be read ___________.
A. on TV B. on the Internet C. in a book D. in a newspaper. 【答案】 (1)A (2)C (3)B (4)D
【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,本周一,来自牙买加的两届奥运会和世界短跑冠军博尔特(Usain Bolt)表示,他希望通过多年的快速成绩来缓解运动员服用兴奋剂的疑虑。 (1)考查推理判断。根据第一段中的“Triple Olympic and world sprint(短跑) champion Usain Bolt of Jamaica said on Monday he expects years of fast feats to ease doping doubts in athletics and has no plans to play American football.”本周一,来自牙买加的两届奥运会和世界短跑冠军博尔特(Usain Bolt)表示,他希望通过多年的快速成绩来缓解运动员服用兴奋剂的疑虑,而且他没有踢美式足球的计划)可推知,因为人们对田径运动中兴奋剂的疑虑,他想平息这种疑虑,证明没有兴奋剂也可以,所以选择继续跑步,没有踢美式足球的计划。故选A。
(2)考查细节理解。根据第六段中的“Bolt won gold in the 100m, 200 and 4x100 relay in world record times at last year's Beijing Olympics and last month in Berlin set world records of 9.58 seconds in the 100 and 19.19 in the 200 and helped a relay title in a World Championships treble.”在去年的北京奥运会上,博尔特获得了100米、200米和4x100接力的金牌,打破了世界纪录,上个月在柏林,他以100米9.58秒和200米19.19秒的成绩打破了世界纪录,并帮助他在接力赛上夺取了世界锦标赛的三冠王,可知,博尔特在北京奥运会上打破了3次世界纪录,在柏林打破了2次世界纪录,总共打破过5次世界纪录。故选C。 (3)考查主旨大意。根据第二段中的“Appearing on ESPN programs and in light-hearted races outside the television sport network's studios, Bolt said he feels he must prove himself to a skeptical sports world in the wake of past doping scandals(诽谤).”博尔特出现在ESPN的节目中,并在电视体育网络的演播室外参加轻松愉快的比赛,他说,在过去的兴奋剂丑闻之后,他觉得自己必须向持怀疑态度的体育界证明自己,及下文博尔特所说的话可知,本文介绍了尤塞恩·博尔特的田径运动受到了人们的质疑。故选B。
(4)考查推理判断。根据第一段中的“Triple Olympic and world sprint(短跑) champion Usain Bolt of Jamaica said on Monday he expects years of fast feats to ease doping doubts in athletics and has no plans to play American football.”本周一,来自牙买加的两届奥运会和世界短跑冠军博尔特(Usain Bolt)表示,他希望通过多年的快速成绩来缓解运动员服用兴奋剂的疑虑,而且他没有踢美式足球的计划,可推知,本篇文章极可能来自报纸。故选D。 【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇新闻报
道,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
25.阅读理解
The Art Institute of Chicago
Visiting time
The museum is open daily 10:30 am-5:00 pm. The museum and its shops are closed on Thanksgiving Day, Christmas Day, and New Year's Day. Highlights of the Art Institute American Art
Discover how artists have expressed the many aspects of the American experience through the rich variety of this collection. This tour might include the works of artists like Paul Revere, Winslow Homer, and Georgia O'Keeffe. Impressionism: Monet, Degas, Renoir and More
Learn about the color and excitement of late 19th-century life as you view one of the most admired collections of French Impressionism in the world. Hidden Histories
Hear stories about artists and their artworks that may be overlooked or under-appreciated for one reason or another These could be very small or out-of-the-way works. For families with children
With free admission for kids under 14 and Chicago teens under 18, the Art Institute is the perfect place for a creative outing with the whole family.
Visit the Family Room in the Ryan Education Center, and introduce your children to the museum's collections with a variety of activities. Assemble (组装)puzzles based on masterpieces in the museum, build architectural wonders with colorful blocks, and learn about art through stories and games. Food is available at an on-site cafe. (Outside food is not allowed to be brought in.)
(1)What can visitors learn from Hidden Histories?
A. The early stories of some famous artists. B. The artworks of some potential artists. C. Some stories about less-known artists. D. Some artworks by famous creators. (2)What can children do in the Family Room?
A. Practice storytelling skills. B. Decorate some masterpieces. C. Enjoy their home-made food. D. Take part in various activities. 【答案】 (1)C (2)D
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了芝加哥美术馆的参观时间、美术馆的亮点、隐藏的历史,同时还有针对有孩子的家庭的活动。
(1)考查细节理解。根据Hidden Histories部分中的“Hear stories about artists and their artworks that may be overlooked or under-appreciated for one reason or another.”,参观者可以了解到一些被忽视的、被低估的鲜为人所知的艺术家的故事和作品。故选C。
(2)考查细节理解。根据 For families with children部分中的”…… introduce your children to
the museum's collections with a variety of activities …“可知,在这里孩子们能参加各种各样的活动。故选D。
【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。
26.阅读理解
Last week, Vodafone started a test of the UK's first full 5G service, available for use by businesses in Salford. It is part of its plan to trial the technology in seven UK cities. But what can we expect from the next generation of mobile technology?
One thing we will see in the preparation for the test is lots of tricks with the new tech. Earlier this year, operators paid almost £ 1.4 billion for the 5G wavelengths, and to compensate for that cash, they will need to catch the eye of consumers. In September, Vodafone used its bit of the range to display the UK's first hologram (全息) call. The Manchester City captain Steph Houghton appeared as a hologram in Newbury. It isn't all holograms, however: 5G will offer faster internet access, with Ofcom (英国通讯管理局) suggesting that video that takes a minute to download on 4G will be available in just a second.
The wider application is to support connected equipment on the \"internet of things\" -not just the internet-enabled fridge that can reorder your milk for you, but the network that will enable driverless cars and delivery drones (无人机) to communicate with each other.
Prof William Webb has warned that the technology could be a case of the emperor's new clothes. Much of the speed increase, he claims, could have been achieved by putting more money in the 4G network, rather than a new technology. Other different voices have suggested that a focus on rolling out wider rural broadband access and addressing current network coverage would be more beneficial to the UK as a whole.
Obviously, 5G will also bring a cost to consumers. It requires a handset for both 5G and 4G, and the first 5G-enabled smart phones are expected in the coming year. With the slow pace of network rollout so far, it is likely that consumers will end up upgrading to a new 5 G phone well before 5 G becomes widely available in the next couple of years.
(1)Why does Prof William Webb say \"the technology could be a case of the emperor's new clothes\"?
A. He is in favor of the application of the new technology. B. 5G will bring a cost to consumers in their daily life. C. 5G helps people communicate better with each other. D. He prefers more money to be spent on 4G networks.
(2)The underlined word \"addressing\" in the fourth paragraph has the closest meaning to________.
A. making a speech to B. trying to solve C. managing to decrease D. responding to (3)The last paragraph indicates that .
A. it'll take several years .to make 5G accessible to the public in the UK B. 5G service shows huge development potential and a broad market C. customers are eager to use 5G smart phones instead of 4G ones
D. it's probable that 5G network rollout is speeding up in Britain (4)What do we know about the text? A. Vodafone is successful in spreading the 5G service. B. Steph Houghton appeared as a hologram by 4G. C. The application of 5G will make life much easier. D. 5G phones are available in rural areas of the UK. 【答案】 (1)D (2)B (3)A (4)C
【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章讲述的是4G向5G的转变。5G会给人们带来更多的好处,使人们的生活更加舒适。
(1)细节理解题。根据第四段中Prof William Webb has warned that the technology could be a case of the emperor's new clothes. Much of the speed increase, he claims, could have been achieved by putting more money in the 4G network, rather than a new technology. 可知,Prof William Webb说“这项技术可能是皇帝新衣的一个例子”是因为他更愿意把更多的钱花在4G网络上。故选D。
(2)词义猜测题。根据第四段中Other different voices have suggested that a focus on rolling out wider rural broadband access and addressing current network coverage would be more beneficial to the UK as a whole.“其他不同的声音表示,集中精力推广更广泛的农村宽带接入,解决目前的网络覆盖问题,将对整个英国更有利。”由此推知划线词的意思是“试图解决”。故选B。
(3)推理判断题。根据最后一段With the slow pace of network rollout so far, it is likely that consumers will end up upgrading to a new 5 G phone well before 5 G becomes widely available in the next couple of years.可知,最后一段指出,让5G在英国向公众开放需要几年的时间。故选A。
(4)推理判断题。根据第二段中5G will offer faster internet access, with Ofcom (英国通讯管理局) suggesting that video that takes a minute to download on 4G will be available in just a second.可知,5G的应用将使生活变得更容易。故选C。
【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇说明类阅读,要求考生先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,同时根据上下文进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
27.阅读理解
Traveling Tips
No Smoking Federal and State Government Regulations do not allow you to smoke on board express coaches within Australia.
Luggage Allowance
As a fare paying customer you are entitled to take 2 pieces of personal luggage. Each must not exceed 75 cm in length, or weigh more than 20kg.
Excess luggage will be carried at the company's excess luggage rate and depending on space availability may be required to be carried on another coach. Luggage Tips 1) Keep your valuables with you. Money, jewellery, valuable documents, credit cards, keys, medications should be retained by you and not on the coach at meal or transport stops. 2) Use sturdy, lockable luggage. Do not use plastic bags as these may split during the transit. 3) Make sure you identify your luggage with a name tag.
4) Backpacks—stow all items and do not leave mugs, shoes, towels hanging off your backpack as these can get caught in other luggage and cause damage. Departure Times The time shown on your ticket is the coach departure time. If you are boarding halfway and not at a travel centre or terminal you should be at the pick up point 15 minutes ahead of this time, so you can be comfortably on board by the time the coach is due to leave. If you are boarding at a travel centre or terminal, please arrive at least 20 minutes prior to the published departure time and remember to allow extra time at peak travel times. Dress Requirements
As a courtesy, and so as not to offend fellow travelers, a reasonable standard of clothing and footwear is required.
(1)As a traveler, you can_____.
A.take the luggage 75 cm in length and 20kg in weight only B.leave valuable belongings on coach when going for meals C.identify your luggage by attaching a name tag to it D.leave the mugs and shoes hanging off the backpack
(2)Among the following traveling tips, which one is true? A.Smoking is strictly forbidden all over the places within Australia. B.Plastic bags should be avoided in case of split during the transit. C.15 minutes ahead of the departure time should be guaranteed. D.Standards of dress requirements have been specifically listed. 【答案】 (1)C (2)B
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了旅行列出五个建议,并就每个建议进行了说明。
(1)考查细节理解。根据第三个建议Luggage Tips中的“Make sure you identify your luggage with a name tag.”可知,确保你的行李上有姓名标签,也就是在行李上贴上姓名标签以识别你的行李,故选C。
(2)考查细节理解。根据第三个建议 Luggage Tips中的“Do not use plastic bags as these may split during the transit.”可知,不要使用塑料袋,因为塑料袋可能会在运输过程中裂开,所以在运输过程中避免使用塑料袋以防裂开。故选B。
【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇旅游类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。
28.阅读理解
A famous Anglican Church stands in a quiet corner of Dunedin in New Zealand's South Island. Built in 1865, it is the city's oldest church still in use. Countless couples have gathered here to marry. It's where morning tears are shared, friendships formed and comfort given during times of loss.
As with many churches, its walls are graced with a collection of beautiful stained-glass windows. Known as the \"John Allen window\who died in 1915 in the Gallipoli campaign in Turkey.
John was the son of Sir James Allen, who as Minister of Defense, helped plan and administer New Zealand's World War I strategy, which saw 100,000 troops sent to fight. With the war over and his son dead, Sir James chose to install a window in the church, with which the Allen family had strong ties.
Divided into two parts, one depicts (描绘) St. George, the patron saint (守护神) of soldiers, while the other has an angel of peace, along with the words at the bottom, \"John Hugh All Gallipoli, 6th June, 1915\". Two trees with local birds on the branches can be seen and a kiwi walks at the bottom- reminders that John was a lover of birds.
\"There are many war memorials in the church,\" says the church. \"However the 'John Allen window' stands out; it touches people because of the beautiful design, the New Zealand birds and because John's story, of a life so full of promise ending tragically in the war, reflects the lives and stories of so many others involved in World War I.\"
(1)What does the word \"portrays\" in paragraph 2 most probably mean? A. Starts. B. Changes. C. Treasures. D. Represents. (2)Sir James Allen built the \"John Allen window\" to ______________. A.celebrate the end of World War I B.honor the troops in the Gallipoli campaign C.remember his son's sacrifice to the country D.show the family's close ties with the church
(3)What might be the main theme of the pictures on the window? A.Freedom and equality. B.Peace and war. C.Human and nature. D.Marriage and family.
(4)What might be the best title for the text? A.A Brave Soldier B.Window on a Life C.Cruelty of the War D.A Grand Church 【答案】 (1)D
(2)C (3)B (4)B
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了一所教堂中一个被称为\"约翰·艾伦之窗\"的窗户,上面描绘了一位当地人约翰·艾伦的短暂生命。这是约翰的父亲为了纪念他的儿子为国家做出的牺牲而绘制的,主题体现了战争与和平。
(1)考查词义猜测。根据第二段中的“the short life of a local man, John Allen, who died in 1915 in the Gallipoli campaign in Turkey.可知被称为“John Allen window”的一扇窗户描绘了当地男子John Allen短暂的一生,他于1915年在土耳其的加里波利战役中牺牲。可知portrays意思为“描绘”,故选D。
(2)考查细节理解。根据第三段中的“With the war over and his son dead, Sir James chose to install a window in the church, with which the Allen family had strong ties.”随着战争的结束和他儿子的去世,Sir James选择在教堂里安装了一扇窗户,艾伦家族与这扇窗户有着密切的联系。可知Sir James Allen建造了“John Allen window”,以纪念他的儿子为国家做出的牺牲。故选C。
(3)考查推理判断。根据倒数第二段中的“Divided into two parts, one depicts St. George, the patron saint of soldiers,while the other has an angel of peace, along with the words at the bottom,“ John Hugh All Gallipoli,6th June,1915”.”绘画分为两部分,一部分描绘了士兵的守护神圣乔治,另一部分描绘了和平天使,最下面写着“John Hugh All Gallipoli,1915年6月6日”。可推知窗里的画的主题应当为战争与和平。故选B。
(4)考查主旨大意。根据第二段“As with many churches, its walls are graced with a collection of beautiful stained-glass windows. Known as the “John Allen window”, one window portrays the short life of a local man, John Allen, who died in 1915 in the Gallipoli campaign in Turkey.”与许多教堂一样,它的墙壁上装饰着一系列美丽的彩色玻璃窗。一个窗子被称为\"约翰·艾伦之窗\",上面描绘了一位当地人约翰·艾伦的短暂生命,他于1915年在土耳其的加利波利战役中去世。)以及文章主要内容为描述这个玻璃窗画背后的故事,故选B。
【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测,推理判断和主旨大意四个题型的考查,是一篇文化类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
29.阅读理解
Every year migratory(迁徙的) bats travel from Mexico to Bracken Cave, where they spend the summer consuming insects that would otherwise hungrily eat common food crops. But the bats have been showing up far earlier than they did two decades ago.
In a study, scientists at Rothamsted Research, an agricultural laboratory in England, used radar data from 160 U.S. weather stations to analyze activity in the Texas bat colony from 1995 through 2017. They discovered the creatures were leaving their winter quarters in Mexico earlier and reproducing sooner. They were also astonished to find increasing numbers of bats
overwintering(过冬) at Bracken Cave instead of heading back to their cold weather quarters in Mexico. Overwintering is a sign that warmer temperatures change the bats' annual rhythms, Rothamsted biologist Phillip Stepanian says.
A separate study of migratory bats in Indiana, published last year, found that temperature variations affected arrival and departure times—likewise hinting at the potential influence of climate change. Joy O'Keefe, a biology professor at Indiana State University and co-author of that study, says early arrival at their summer habitats(栖息地) could expose these bats to cold snaps(寒流), and they could freeze to death.
Joy O'Keefe and her colleagues also found that changing bat migration times can also clash with rainfall patterns. Many insects that bats eat breed in seasonal lakes and puddles. If the bats arrive too early to benefit from summer rainfall and the resulting abundance of insects they may struggle to feed their pups(幼崽) or skip reproduction altogether, O'Keefe says. She fears this shift could cause Midwestern bats to decrease toward extinction, which would be bad news for humans. \"Declines in bat populations could have severe effects for crop success,\" she says, adding that bats also \"control significant disease vectors, such as mosquitoes.\"
However, scientists are not certain that climate change alone is causing the Bracken Cave bat colony to migrate earlier. They have found a direct link between seasonal temperatures and bird migration, but bats are also influenced by factors such as changes in wind speed and direction. And there are other complications. “Bats are mysterious little animals that move mostly at night and are difficult to observe and track,\" Stepanian says. \"We have this conceptual picture of what might be happening, but really tying it to the cause is the next step.\" (1)Scientists at Rothamsted Research found that _________. A. bats prefer colder weather B. bats delay their reproduction C. warming affects bat migration D. radar can be used to observe bats (2)Joy O'Keefe discovered that _________. A. bats are used to living in rainfall seasons B. bats' earlier migration might harm farming C. insects' reproduction helps to spread disease D. insects shortage makes bats reproduce earlier (3)What does the last paragraph want to tell us?
A. Wind speed and direction affect bats. B. It is difficult to observe and track bats. C. Climate change makes bats migrate earlier. D. Further research on the cause is necessary. (4)What is the best title for the passage?
A. Bats' habitats B. Endangered bats C. Bats' schedule D. Bats, our good friends 【答案】 (1)C (2)B (3)D (4)C 【解析】【分析】
【点评】本文是一篇说明文,作者先提出蝙蝠迁徙提前的这种现象,然后分析了这种现象可能导致的后果,最后分析了可能导致蝙蝠迁徙提前的原因。
(1)考查细节理解。根据第二段中的“Overwintering is a sign that warmer temperatures change the bats' annual rhythms, Rothamsted biologist Phillip Stepanian says.”罗斯泰德的生物学家菲利普·斯捷潘尼安说,越冬是气温升高改变蝙蝠年度节律的一个标志,可知,蝙蝠越冬的方式是一个迹象,这表明了气温上升改变了它们每年的迁徙规律。故选C。
(2)考查细节理解。根据第四段中的“‘If the bats arrive too early to benefit from summer rainfall and the resulting abundance of insects, they may struggle to feed their pups(幼崽) or skip reproduction altogether, O'Keefe says. She fears this shift could cause Midwestern bats to decrease toward extinction, which would be bad news for humans. “Declines in bat populations could have severe effects for crop success,’ she says”奥基夫说,如果蝙蝠来得太早,无法从夏季降雨和由此产生的大量昆虫中获益,它们可能难以喂养幼崽,或者完全跳过繁殖。她担心这种转变可能会导致中西部蝙蝠走向灭绝,这对人类来说是个坏消息。“蝙蝠数量的减少可能对作物的成功产生严重影响,”她说,可知,蝙蝠过早地迁徙会因为缺少食物,导致喂养幼仔的困难,或者跳过繁殖期,这将导致蝙蝠数量减少,害虫增加,从而对农作物产生影响。由此可知,乔伊·奥基夫发现,蝙蝠过早的迁徙可能会危害农业。故选B。 (3)考查推理判断。根据最后一段中的“However, scientists are not certain that climate change alone is causing the Bracken Cave bat colony to migrate earlier.”然而,科学家们还不能确定仅仅是气候变化就导致了蕨类洞穴蝙蝠群落更早的迁徙;及“Bats are mysterious little animals that move mostly at night and are difficult to observe and track,” Stepanian says. “We have this conceptual picture of what might be happening, but really tying it to the cause is the next step.”斯捷潘尼安说:“蝙蝠是神秘的小动物,大多在夜间活动,很难观察和追踪。”。“我们对可能发生的事情有一个概念性的描述,但真正将其与原因联系起来还需要进一步的研究。”可推知,对蝙蝠迁徙提前的原因还需要进一步的研究。故选D。
(4)考查主旨大意。作者通过第一段中的“But the bats have been showing up far earlier than they did two decades ago.”但是蝙蝠出现的时间比20年前要早得多)提出蝙蝠迁徙提前的这种现象,然后分析了这种现象可能导致的后果,最后分析了可能导致蝙蝠迁徙提前的原因。由此可知,本文主要围绕蝙蝠的迁徙时间变化展开介绍分析。由此可知选C。 【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇科研类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
30.阅读理解
Suppose you become a leader in an organization. It's very likely that you'll want to have volunteers to help with the organization's activities. To do so, it should help to understand why people undertake volunteer work and what keeps their interest in the work.
Let's begin with the question of why people volunteer. Researchers have identified several factors that motivate people to get involved. For example, people volunteer to express personal values related to unselfishness, to expand their range of experiences, and to strengthen social relationships. If volunteer positions do not meet these needs, people may not wish to participate. To select volunteers, you may need to understand the motivations of the people you wish to attract.
People also volunteer because they are required to do so. To increase levels of community service, some schools have launched compulsory volunteer programs. Unfortunately, these programs can shift people's wish of participation from an internal factor (e.g. \"I volunteer because it's important to me\") to an external factor (e.g. \"I volunteer because I'm required to do so\"). When that happens, people become less likely to volunteer in the future. People must be sensitive to this possibility when they make volunteer activities a must.
Once people begin to volunteer, what leads them to remain in their positions over time? To answer this question, researchers have conducted follow-up studies in which they track volunteers over time. For instance, one study followed 238 volunteers in Florida over a year. One of the most important factors that influenced their satisfaction as volunteers was the amount of suffering they experienced in their volunteer positions. Although this result may not surprise you, it leads to important practical advice. The researchers note that attention should be given to \"training methods that would prepare volunteers for troublesome situations or provide them with strategies for coping with the problem they do experience\".
Another study of 302 volunteers at hospitals in Chicago focused on individual differences in the degree to which people view \"volunteer\" as an important social role. It was assumed that those people for whom the role of volunteer was most part of their personal identity would also be most likely to continue volunteer work. Participants indicated the degree to which the social role mattered by responding to statements such as \"Volunteering in Hospital is an important part of who I am.\" Consistent with the researchers' expectations, they found a positive correlation(正相关) between the strength of role identity and the length of time people continued to volunteer. These results, once again, lead to concrete advice: \"Once an individual begins volunteering, continued efforts might focus on developing a volunteer role identity....Items like T-shirts that allow volunteers to be recognized publicly for their contributions can help strengthen role identity\".
(1)People volunteer mainly out of __________. A. academic requirements B. social expectations C. financial rewards D. internal needs (2)What can we learn from the Florida study? A.Follow-up studies should last for one year. B.Volunteers should get mentally prepared. C.Strategy training is a must in research. D.Volunteers are provided with concrete advice.
(3)What is most likely to motivate volunteers to continue their work? A.Individual differences in role identity. B.Publicly identifiable volunteer T-shirts. C.Role identity as a volunteer. D.Practical advice from researchers.
(4)What is the best title of the passage? A.How to Get People to Volunteer B.How to Study Volunteer Behaviors
C.How to Keep Volunteers' Interest D.How to Organize Volunteer Activities 【答案】 (1)D (2)B (3)C (4)A
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了怎样让人们去做志愿者的一些方法。 (1)考查细节理解。根据第二段中的“…people volunteer to express personal values related to unselfishness,to expand their range of experiences,and to strengthen social relationships.”可知,人们做志愿工作主要是出于表达无私的个人价值观、拓展自身的经验、加强社会关系等内在需求。故选D。
(2)考查推理判断。根据第四段中的“The researchers note that attention should be given to ‘training methods that would prepare volunteers for troublesome situations or provide them with strategies for coping with the problem they do experience.'”可知,这一研究告诉人们要注意让志愿者为棘手情况作准备,要给他们提供应对问题的策略,即让志愿者有精神准备去应对棘手情况和问题等。故选B。
(3)考查细节理解。根据最后一段中的“It was assumed that those people for whom the role of volunteer was most part of their personal identity would also be most likely to continue volunteer work.”可知,激励志愿者不断参与志愿者工作的是作为一名志愿者的角色认同。故选C。
(4)考查主旨大意。根据第一段“Suppose you become a leader in an organization.It's very likely that you'll want to have volunteers to help with the organization's activities.To do so,it should help to understand why people undertake volunteer work and what keeps their interest in the work.”可知,文章是为想找志愿者的组织领导者提供意见,并从两个方面展开,说明想让人们去做志愿者首先要了解人们做志愿者的动机,还要知道人们是依靠什么维持对志愿工作的兴趣。由此可知,本文通篇围绕着如何让人们去做志愿者这一话题。故选A。 【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇生活类阅读,考生需要准确掌握细节信息。同时根据上下文进行逻辑推理,概括归纳,从而选出正确答案。
31.阅读理解
A typical child plays many roles, such as friend, neighbor, son or daughter. Simply reminding children of that fact can lead to better problem-solving and more flexible thinking, according to new research from Duke University.
Better problem-solving was just one positive finding of the study, said lead author Sarah Gaither, an assistant professor of psychology and neuroscience at Duke. After thinking about their own various identities, children also showed more flexible thinking about race and other social groupings—a behavior that could be valuable in an increasingly diverse society.
In a series of experiments, Gaither and her colleagues looked at 196 children, ages 6 and 7. In an experiment, one group of children was reminded that they had various identities, such as son,
daughter, reader or helper. A second group of children was reminded of their multiple physical attributes, such as a mouth, arms and legs. All the children then needed to handle a few tasks Children who were reminded of their various identities showed stronger problem-solving and creative thinking skills. When shown pictures of a bear staring at honey-filled beehive(蜂窝)high up in a tree, these children had more creative ideas for how the bear might get the honey, such as turning over a bowl so that it became a stool(凳子). In other words, they saw a new use for the bowl. Children who were reminded of their multiple roles also showed more flexible thinking about social groupings. When asked to categorize different photos of faces, they suggested many ways to Spso. They identified smiling faces such as unsmiling ones, and old and young faces. The other children, meanwhile, primarily grouped people's faces by race and gender(性别). The-study suggests ways to promote flexible thinking for the young, which could be especially valuable for teachers.\" Gaither said.
\"We have this tendency in our society to only think about ourselves in connection with one important group at a time,\" Gaither said. \"When kids think that they have various identities, they show greater abilities.\"
(1)What are all the kids asked to do in the experiments? A.Play different kinds of roles. B.Remind others of their roles. C.Approach several tasks. D.Classify a group of tasks.
(2)How does the author mainly clarify the conclusions of the study in paragraph 4? A.By giving examples. B.By using experts' words. C.By listing a few figures. D.By showing cause and effect.
(3)What can we learn from Sarah Gaither's words? A.Improving 5 kids flexible thinking ability is important teaching. B.Kids tend to behave selflessly after thinking about their roles. C.Kids' creative thinking ability is easy to discover and develop. D.Teachers are supposed to make the most of the kids' flexibility. (4)What is the best title for the text?
A.Kids' Social Abilities Are Consistent with. Their Education. B.Considering Their Various Roles Improves Kids' Abilities. C.Kids Have a Variety of Identities in Their Daily Life. D.Problem-solving Ability Is Necessary for Most Kids. 【答案】 (1)C (2)A (3)A (4)B
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了让孩子知道自己有不同的角色可以提高孩子解决问题的能力和创造性思维能力。
(1)考查细节理解。根据第三段中的“All the children then needed to handle a few tasks. ”可知,所有的孩子都被要求处理一些任务。故选C。
(2)考查推理判断。根据第四段可推断,第四段主要使用了两个例子来阐明实验得出的结论。故选A。
(3)考查细节理解。根据第五段中的“The study suggests simple ways to promote flexible thinking for the young,which could be especially valuable for teachers,,Gather sad. ”可知,提高孩子的灵活思维的方法对于老师是有价值的。 由此可推断,提高孩子的灵活性思维能力 在教育中是很重要的事。故选A。
(4)考查主旨大意。纵观全文可知,本文呢绍了孩子考虑自己的不同的角色可以提高孩子解决问题的能力和创造性思维能力。故选B。
【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇教育类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,概括归纳,从而选出正确答案。
32.阅读理解
Scientists at the University of Oxford have developed new artificial intelligence(AI) software to recognize and follow up the faces of chimpanzees(黑猩猩)in the wild. The new software will allow researchers and wildlife conservationists to significantly cut back on time spent analyzing videos, according to the new paper published in Science Advances.
For species(物种)like chimpanzees which have complex social lives and live for many years, getting photos of their behavior taken from short-term field research can only tell us so much,\" says Dan Schofield, researcher and DPhil student at Oxford University's Private Models Lab, School of Anthropology. \"By taking advantage of the power of machine learning to unlock large video files, it makes it possible to measure behavior over the long term.\"
The computer model was trained using over 10 million images(影像):from Kyoto University s Primate Research Institute(PRI) video files of wild chimpanzees in Guinea, West Africa. The new software is the first to continuously track and recognize individual a wide range of poses, performing with high accuracy in difficult conditions such as low lighting and poor image quality. \"Access to this large video file has allowed us to use deep neural networks to train models to a degree that was previously not possible,\" says Arsha Nagrad, co-auther of the study and DPhil student at the Department of Engineer Science, University of Oxford.\" Additionally, our new software differs from previous primate face recognition software in that it can be applied to videos with limited manual intervention(人工干预), saving hours of time.\"
The technology can be potentially used to monitor species for conservation Although the present application focuses on chimpanzees, the AI software provided will be applied to other species, and help drive the adoption of AI systems to solve(解决)a range of problems in the wildlife sciences.
(1)What is the purpose of developing the new soft? A.To save wildlife researchers' time spent in the labs. B.To keep track of wildlife conservationists' behaviors.
C.To protect chimpanzees and help them to live longer. D.To recognize and track the faces of wild chimpanzees.
(2)What does the underlined word \"it\" in paragraph 2 refer to? A.Getting photos. B.Analyzing videos. C.A powerful machine D.The new AI software.
(3)What does paragraph 4 mainly talk about? A.The working principle of the new software. B.Some limitations of using the new software. C.The unique advantages of the new software. D.Controversial attitudes to the new software.
(4)What can be known from the last paragraph? A.Technology advance is the final goal of science B.The new software won't just be applied to chimpanzees. C.AI systems are widely used in the wildlife sciences. D.The application of the new technology isn't easy. 【答案】 (1)D (2)D (3)C (4)B
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了一种新的人工智能软件,这种软件可以识别和追踪黑猩猩的面孔,大大节省了研究者和野生动物保护者的时间,而且它还可以应用到其他的物种研究。
(1)考查细节理解。根据第一段中的”Scientists at the University of Oxford have developed new artificial intelligence(AI) software to recognize and follow up the faces of chimpanzees(黑猩猩)in the wild. ”可知,新软件的开发是为了识别和追踪野外黑猩猩的面孔。故选D。 (2)考查代词指代。根据第一段的叙述及第二段中的“By taking advantage of the power of machine learning to unlock large video files…”可推断it指代第一段中提到的新的人工智能软件。故选D。
(3)考查段落大意。根据第四段的叙述可知,本段主要介绍了新软件与其他软件相比所具有的独特的优势。故选C。
(4)考查细节理解。根据最后一段中的“The technology can be potentially used to monitor species for conservation Although the present application focuses on chimpanzees, the AI software provided will be applied to other species. 可知,新的软件不仅被用在黑猩猩身上,它还将被用于其他物种。故选B。
【点评】本题考点涉及细节理解,代词指代和段落大意三个题型的考查,是一篇科技类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
33.阅读理解
On average, Americans spend about 10 hours a day in front of a computer or other electronic devices and less than 30 minutes a day outdoors. That is a claim made by David Strayer, a professor of psychology at the University of Utah. In his 2017 TED Talk, Strayer explained that all this time spent with technology is making our brains tired.
Using an electronic device to answer emails, listen to the news and look at puts a lot of pressure on the front of the brain, which, Strayer explains , is important for critical (有判断力的)thinking , problem-solving and decision-making.
So, it is important to give the brain a rest. And being in naure, Strayer claims, helps get a tired brain away from too much technology. More than 15,000 campers from around the world attended an international camping festival in September. That is when friends and family take time off and escape to nature for several days. They take walks, climb, explore, swim, sleep, eat and play. Camping may be just what a tired brain needs.
Take Carl for example .He lives in West Virginia and enjoys camping. He says that staying outdoors makes him feel at ease. It also prepares him for the work he must do. Kate Somers is another example who also lives in West Virginia. She says she enjoys camping with her husband and two children. She calls it a “regenerative” experience.
At the University of Utah, David Strayer has studied both short-term and long-term exposure to nature. He found that spending short amounts of time in nature without technology does calm the brain and helps it to remember better. However, he found, it is the long-term contact with nature that does the most good. He and his research team found that spending three days in nature without any technology is enough time for the brain to fully relax and reset itself. (1)What is David Strayer's opinion? A. Americans dislike outdoor activities. B. Electronic equipment should be quitted. C. New technologies are a double-edged sword. D. Electronic equipment brings great convenience. (2)Why does Strayer insist we go outdoors?
A. To try another lifestyle. B. To refresh our brain.
C. To make better decisions. D. To play with our family and friends. (3)What does the underlined word “regenerative” mean?
A. Reborn B. Memorable C. Remarkable D. Tiring (4)Which is the proper title for the passage?
A. Electronic Equipment Harms the Brain. B. Good Rest Develops Good Memory. C. Tips on Using New Technologies. D. Being in Nature Is Good for the Brain. 【答案】 (1)C (2)B (3)A (4)D
【解析】【分析】本文属于科普文,主要阐述电子产品的过多使用让大脑得不到休息,因而鼓励人们多进行户外活动,让大脑休息。
(1)推理判断题。根据第二段Using an electronic device to answer emails, listen to the news and look at puts a lot of pressure on the front of the brain可知,电子产品和网络信息给我们带了方便,也给我们大脑产生了巨大的压力,故可知,科技是一把双刃剑,故选C。
(2)细节理解题。根据第三段So, it is important to give the brain a rest. And being in nature , Strayer claims , helps get a tired brain away from too much technology.可知,亲近大自然,可以让我们疲惫的大脑远离科技产品,让大脑获得休息,故选B。
(3)词义猜测题。根据前文Take Carl for example .He lives in West Virginia and enjoys camping. He says that staying outdoors makes him feel at ease. It also prepares him for the work he must do.可知,喜欢露营,呆在户外让他感到轻松,能够为必须做的工作做好准备,故可知这个过程是一个再生的过程,让大脑休息的过程,故选A。
(4)主旨大意题。本文主要阐述电子产品的过多使用让大脑得不到休息,因而鼓励人们多进行户外活动,让大脑休息,故选D。
【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断,词义猜测和主旨大意四个题型的考查,是一篇说明类阅读,要求考生先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,同时根据上下文进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
34.阅读理解
We spend a great amount of time listening to music. Most college students listen to music at least three or four times a week, and more than 50 percent of them go to at least one concert per year.
According to new research, we may be born liking music, because human beings are born to find certain combinations of sounds attractive. For example, young children can recognize a familiar Song even when its key is changed. Similarly, they respond with more emotions to their mothers' singing than to their mothers' speech. Careful analysis of mothers' child-directed songs indicates that each mother's songs remain stable from one \"performance\" to the next, and this may encourage children's engagement with the songs.
Research with adults suggests that music catches our attention by activating(激活) brain pathways that are most suited to processing music than to processing other kinds of sound. Specifically, music appreciation relies on the auditory cortex(听觉皮层) on the right side of the brain, which is specialized to process sound that characterizes music-in contrast to the left auditory cortex, which processes the stop-and-start bursts of sound that characterize speech. Although some Psychologists remain skeptical about whether music may have powerful effects on our thinking, a number of studies have shown that listening to music can increase people's spatial reasoning abilities Furthermore, It is clear that music can greatly influence our emotions. Personally significant music activates areas of the brain associated with pleasure and reward, the same areas that are activated by sex and good food.
Researchers do not agree about how humans' abilities to process and enjoy music have come into being. Anyway, the next time you enjoy listening to a piece of music, remember that the
most complex pieces of audio equipment are the ones between your headphones.
(1)Which of the following might belong to the \"certain combinations of sounds\" in paragraph2? A. A song. B. A debate. C. A quarrel. D. A dialogue. (2)It can be learned from paragraph 4 that . A.no doubt music can increase people's thinking ability B.music simply gives people positive emotions C.only music can give people pure pleasure and reward D.music has a great influence on human beings
(3)According to the passage, the most complex pieces of audio equipment lie . A.at a college B.in a concert C.in the brain D.in the headphone 【答案】 (1)A (2)D (3)C
【解析】【分析】本文是一篇说明文,根据一项新的研究,人类可能天生就喜欢音乐,因为人类天生就会发现某些声音的组合很有吸引力。大量的研究表明,听音乐可以提高人们的空间推理能力,还可以极大地影响我们的情绪。研究人员对人类处理和欣赏音乐的能力是如何形成的看法不一。
(1)考查推理判断。根据第二段中的“For example, young children can recognize a familiar song even when its key is changed.”例如,孩子们可以识别一首熟悉的歌曲,即使它的调子改变了。故选A。
(2)考查推理判断。根据第四段中的“Although some Psychologists remain skeptical about whether music may have powerful effects on our thinking, a number of studies have shown that listening to music can increase people's spatial reasoning abilities.”虽然一些心理学家对音乐是否会对我们的思维产生强大的影响持怀疑态度,但大量研究表明,听音乐可以提高人们的空间推理能力。从第四段可以得知,音乐对人类有很大的影响。故选D。
(3)考查推理判断。根据最后一段中的“Anyway, the next time you enjoy listening to a piece of music, remember that the most complex pieces of audio equipment are the ones between your headphones.”无论如何,下次你喜欢听音乐的时候,记住最复杂的音频设备是你耳机之间的那个。可知最复杂的音频设备位于大脑中。故选C。
【点评】本题考点涉及推理判断题型的考查,是一篇科研类阅读,考生需要根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。
35.阅读理解
A new study has found that cats can connect with people in the same way as dogs and children. The research, published in Current Biology, suggests the social abilities of cats to form human attachments has been greatly underestimated. The study notes that more cats live with humans than dogs do worldwide. But historically, more scientific research has centered on the social
relationships between people and dogs.
The researchers designed experiments similar to methods used to measure human attachment behaviors. For example, other studies have observed how babies react to being reunited with caregivers after being separated for short periods.
About 70 cats were studied. The hehavior of the animals was observed by experts who divided them into two groups. percent were judged to be \"securely attached\" to caregivers, while 36 percent were found to be \"insecurely attached.\" The cats with secure attachments showed several signs of \"reduced stress\" levels, the study found. These cats were found to be more comfortable and effectively balanced their attention between the person and their surroundings. However, the cats with an insecure attachment showed clear signs of stress. These included shaking of the tail, repeated licking or staying completely away from the caregiver.
She added that the results showed that the level of secure and insecure attachments in cats is very close to those measured in human babies. In humans, research has found that 65 percent of babies are also securely attached to their caregivers. The researchers also were interested in finding out if socialization training would change the results.
But after a six-week training program for the cats, there were no major differences. \"Once an attachment style has been established between the cat and its caregiver, it appears to remain relatively stable overtime, even after a training and socialization intervention(干预), \"Vitale said. (1)What does the study mentioned in this passage show? A. Cats' social ability is little thought of.
B. Dogs have more sociable personalities than cats. C. Historically, dog is much smarter than cats. D. Cats have bad social relationships with dogs. (2)What will happen if the cats feel unsafe?
A. They tend to attack their caregivers. B. They are going to shake their tails. C. They will stay close to their caretakers. D. They are likely to balance their attention. (3)What can we infer from the last two paragraphs? A. Attachment level in babies is higher than in cats. B. Training program plays an important role in the results. C. Researchers feel insecure when experimenting with cats.
D. It's hard to make changes to attachment styles between cats and caregivers. 【答案】 (1)A (2)B (3)D
【解析】【分析】本文是一篇说明文,一项新的实验研究发现,猫能像小狗和婴儿那样和人之间形成依恋关系,而且这种关系一旦形成就很难改变。
(1)考查推理判断。根据第一段中的“But historically, more scientific research has centered on the social relationships between people and dogs.”可知,历史上更多的科学研究集中在狗和人的社会关系上,由此推测猫和人的社交关系很少有人考虑到。故选A。
(2)考查细节理解。根据第三段中的“However, the cats with an insecure attachment showed clear signs of stress. These included shaking of the tail, repeated licking or staying
completely away from the caregiver.“可知没有安全感的猫会表现出明显的压力迹象,包括摇尾巴,不停舔舐或远离看护人员。故选B。
(3)考查细节理解。根据最后一段中的”Once an attachment style has been established between the cat and its caregiver, it appears to remain relatively stable overtime, even after a training and socialization intervention(干预),\" Vitale said.可知猫对看护者的依恋模式一旦形成,就相对稳定,即使通过训练和社会化干预也很难改变。故选D。
【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇科研类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 517ttc.cn 版权所有 赣ICP备2024042791号-8
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务